| 0 reacties

tags: Tips en adviezen, Vechtscheiding

Afvoerputje? Communiceren als gescheiden ouders

Het gaat best lang goed als je alle rommel door de wasbak spoelt. Maar na verloop van tijd merk je dat er een verstopping komt. Waar het eerst een tijdje goed werkte om alles maar door te spoelen blijkt dat het nu noodzakelijk is om de verstopping te verwijderen en niet meer alles door te spoelen. Pas dan is de wasbak weer goed bruikbaar. Deze situatie gaat niet alleen op voor een wasbak.

Onzekerheid tijdens de scheiding

De communicatie tussen gescheiden ouders kan ook verstopt raken. Vaak wordt in de periode rondom de scheiding al het “afval” doorgespoeld richting de ander. Dat werkt een tijdje want je kunt je gevoelens uiten en het lijkt alsof je ervan af bent. Toch merk je na verloop van tijd dat het communicatiekanaal verstopt raakt. Dit komt meestal door alle rommel die er doorheen gespoeld is en die vast is gaan zitten. Een belangrijke voorwaarde om als gescheiden ouders te kunnen samenwerken in het belang van je kinderen, is het kunnen omgaan met “oud zeer”. Dat is niet gemakkelijk. In de periode voor een scheiding en tijdens periode van de scheiding, ben je als persoon erg kwetsbaar. Je worstelt met veranderde gevoelens. Zekerheden die er eerder waren zijn weggeslagen. Je voelt je aangevallen door de persoon die je misschien wel het meest vertrouwde. Er moeten veel keuzes worden gemaakt. Ondertussen hebben de kinderen je meer dan ooit nodig om net als jij grip te krijgen op de nieuwe situatie.

Goed communiceren na de scheiding

Kortom, wat doe je als je merkt dat het communicatiekanaal verstopt zit? Je zult het toch weer moeten gebruiken om de zorg voor de kinderen te organiseren en er voor te zorgen dat zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Het is dan van groot belang dat het afvoerputje niet verstopt raakt en dat je leert om op een goede manier te kunnen communiceren met je ex-partner. Er bestaan overigens ook ontstoppingsmiddelen voor het bovenbeschreven probleem. Helaas niet te vinden in de bouwmarkt maar wel verkrijgbaar via Compaiz. Lees daarvoor ons E-book of volg de online training.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

Nog geen reacties

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen