| 1 reactie

tags: Ervaringsverhalen, Kinderen/jongeren en scheiding

Als je tante gaat scheiden

Wanneer mensen uit elkaar gaan is dat voor kinderen altijd een grote verandering. Naast de kinderen is het ook een verandering voor anderen uit de omgeving. Deze week een blog van een nichtje over de scheiding van haar tante en oom.

Totaal onverwacht

Ongeveer 3 jaar geleden gingen mijn tante en oom scheiden. Ze hebben 3 kinderen die inmiddels al allemaal boven de 30 zijn. Toen ik voor het eerst hoorde dat mijn tante ging scheiden dacht ik bij mezelf ‘Hoe kan het dat deze mensen gaan scheiden?’ Ze leken wel het perfecte koppel te zijn. Ze hadden een groot mooi huis aan het water waar ik vroeger vaak met mijn neven en nichten rond, in en op het water speelden. We hebben zoveel leuke dingen meegemaakt bij ze, veel verjaardagen gevierd en familie-uitjes. En nu is dat allemaal anders.

Toen ik het hoorde dat ze gingen scheiden begon ik te twijfelen over wat het huwelijk dan inhield. Je kiest toch voor elkaar, wat er ook gebeurd? Helaas is dat niet altijd zo. Ze konden goed met elkaar opschieten maar ze wilden uiteindelijk toch verschillende dingen. Mijn tante gaf aan dat ze koos voor meer vrijheid en niet alles wilde doen wat mijn oom wilde. Mijn oom gaf aan dat hij juist meer bij zijn vrienden in het dorp wilde zijn. Uiteindelijk gaf dit de aanleiding om te gaan scheiden.

Drie jaar verder

Toen de scheiding officieel werd gaf dat veel rust bij mijn tante, mijn oom probeerde destijds nog tevergeefs om het ‘goed’ te maken met mijn tante. Maar zij was er volledig van overtuigd dat dit de beste stap was. Hun kinderen vonden het erg jammer dat ze deze keuze maakten en er ontstond ruzie in het gezin omdat twee kinderen voor de kant van hun vader kozen en één voor de kant van hun moeder. De kinderen woonden al op zichzelf maar hadden toch het gevoel om kant te kiezen. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter en heeft iedereen contact met elkaar.

Drie jaar verder heb ik het idee dat iedereen zijn rust heeft gevonden en dat iedereen verder gaat hun eigen leventje. Het contact tussen mijn ouders en mijn tante is hetzelfde gebleven als daarvoor, ik merk zelf dat ik minder gauw contact heb met mijn tante en oom… dit komt ook omdat ik ouder ben geworden en mijn eigen dingen heb. Dan wordt het contact in ieder geval al minder. Mijn tante heeft nu een nieuwe relatie. Mijn oom spreek ik niet meer zo vaak. Je moet ze nu los van elkaar spreken wil je weten hoe het met ze gaat. Dan merk je toch al gauw dat het een stuk anders is dan hoe het was. Ik zie hem nog wel als mijn oom, dat heb ik niet met de nieuwe relatie van mijn tante.

Familierelaties en scheiding

Z’n scheiding doet toch heel wat met familierelaties merk ik wel. Het wordt niet meer zoals het was. Ik vind het erg jammer want het beeld van vroeger wordt heel anders (op een mooie zonnige dag bij oom en tante in de tuin met de hele familie). Dit beeld wordt nu toch wat troebeler en geeft een aparte nasmaak omdat je weet dat ze niet meer bij elkaar zijn. Ik ben in ieder geval blij dat ze nu gelukkig zijn en dat ze goed met elkaar kunnen praten en omgaan.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. cuiyan - zaterdag 31 augustus 2019 16:51

  Hallo mijn naam is CUIYAN uit de VS, ik wil de wereld vertellen over de geweldige en machtige spell caster genaamd Doctor NATHA, mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen toen ik hem vroeg wat het probleem was dat hij me vertelde viel uit liefde voor mij en wilde een scheiding, ik was zo hart gebroken ik huilde de hele dag en nacht, maar hij verliet het huis, ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en krachtige dokter NATHA zoveel in vergelijkbare situaties heeft geholpen zoals het mijne, hij e-mailadres was er dus ik stuurde hem een ​​e-mail om hem over mijn probleem te vertellen, hij vertelde me dat hij binnen een paar uur bij me terug zou komen, ik deed alles wat hij me vroeg de volgende dag te doen tot mijn grootste verrassing, mijn man kwam terug thuis en huilde en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren, ben zo blij omdat mijn familie nu vol liefde is. Je kunt ook contact met hem opnemen ... Emil: drnathaliesand@gmail.com

      HEEFT OOK DE KUUR VOOR DE VOLGENDE VIRUS.
  1) Als je je ex terug wilt.
  (2) als je altijd slechte dromen hebt.
  (3) U wilt op uw kantoor worden gepromoot.
  (4) Je wilt dat vrouwen / mannen achter je aan rennen.
  (5) Als u een kind / ZWANGERSCHAPSSPELL wilt.
  (6) Je wilt rijk zijn.
  (7) Je wilt je man / vrouw binden
  voor altijd de jouwe.
  (8) Als u financiële hulp nodig hebt.
  (9) Hoe u bent opgelicht en u uw verloren geld wilt terugvorderen.
  (10) Stop met scheiden
  (11) ZEKER HIERVOOR ALLE SICKNESS / ZIEKTEN
  (12) Loting winnen
  (13) Genezen van hiv / aids
  (14) LOTTERY / LOTTO SPELL WINNEN

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt