| 1 reactie

tags: Ervaringsverhalen

Contact na de scheiding met je ex-man

Voor de een komt de scheiding onverwachts de ander ziet het al erg lang aankomen. Deze week een blog van een moeder waarvoor de scheiding erg onverwacht was. Haar kindje was nog maar vijf maanden oud. Ze vertelt over de scheiding en hoe het contact nu verloopt met haar ex-man.

Opeens was ik alleen

Ik was 12 toen mijn ouders gingen scheiden. Dat is zeer vredig gebeurd, zowel tijdens als na de scheiding. Ik zeg dus ook altijd dat ik een mooi voorbeeld heb gehad van hoe het kan. Toen mijn kleine man 5 maanden oud was, is mijn opeens ex vertrokken. Hij zei niet meer van mij te houden. Daar sta je dan, met nog al die hormonen in je lijf, met een jongetje alleen.

Belang van ons zoontje voorop

Natuurlijk zijn ook wij het niet eens geweest over de financiële verdeling. Maar gelukkig zijn we daar goed uit gekomen, dat scheelt een hoop stress kan ik je vertellen. Wat we tijdens de scheiding wel allebei voorop hadden staan was onze zoon. Bijna alles wat we besloten was in zijn belang. Dat is soms lastig, maar het geeft zoveel positieve energie terug als het wel goed geregeld is. Ik heb in die periode ook geleerd dat ik probeer mezelf niet druk te maken om dingen waar ik zelf geen invloed op heb.

Nu zijn we alweer drie jaar verder en verloopt het contact allemaal in goede harmonie. Als ik iets wil weten of door moet geven whatsappen we elkaar. Als mijn zoontje gehaald of thuis gebracht wordt, nemen we rustig de tijd om bijzonderheden door te nemen en drinken daar dan gezellig een bakje bij. Gelukkig heeft hij een nieuwe vriendin die ons kind ook leuk vindt! Zo komt zij hem ook af en toe alleen halen. Ze past zelfs haar werktijden aan om hem op te kunnen komen halen.

Soms is iets toegeven niet erg

Vakanties hebben we ook niet vastgesteld in het ouderschapsplan maar overleggen we altijd. Soms als mijn oppas op vakantie was, vroeg ik mijn ex bij te kunnen springen op de dagen dat ik moest werken. En zo hebben we zelfs afgelopen zomervakantie samen besloten dat mijn zoon nu drie weekenden in de maand in plaats van twee naar zijn vader toe gaat.

Ik probeer ook iedereen in mijn omgeving mee te geven dat je scheiding gaat zoals je er zelf in staat. Soms is iets toegeven helemaal niet erg en kan het je veel winst geven. Maar het blijft natuurlijk ook een feit dat je ook dit met z’n tweeën moet doen en dus niet meer op alles vat hebt.

Wilt u ook graag een goed contact met uw ex-partner? Vul dan samen het Ouderschapsplan in. Dit voorkomt veel onduidelijkheid en ruzie. Via Compaiz kunt u online een ouderschapsplan helemaal op maat invullen en aanpassen.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

  1. Marieke - vrijdag 18 september 2015 20:06

    Wat knap en mooi! Belang van de kinderen voorop, iedereen denkt het, niet iedereen doet t! Supergoed dat het jullie door b.v. af en toe hier en daar toe te geven zo fijn lukt.

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt