| 4 reacties

tags: Ervaringsverhalen

Contact na de scheiding met je ex-man

Voor de een komt de scheiding onverwachts de ander ziet het al erg lang aankomen. Deze week een blog van een moeder waarvoor de scheiding erg onverwacht was. Haar kindje was nog maar vijf maanden oud. Ze vertelt over de scheiding en hoe het contact nu verloopt met haar ex-man.

Opeens was ik alleen

Ik was 12 toen mijn ouders gingen scheiden. Dat is zeer vredig gebeurd, zowel tijdens als na de scheiding. Ik zeg dus ook altijd dat ik een mooi voorbeeld heb gehad van hoe het kan. Toen mijn kleine man 5 maanden oud was, is mijn opeens ex vertrokken. Hij zei niet meer van mij te houden. Daar sta je dan, met nog al die hormonen in je lijf, met een jongetje alleen.

Belang van ons zoontje voorop

Natuurlijk zijn ook wij het niet eens geweest over de financiële verdeling. Maar gelukkig zijn we daar goed uit gekomen, dat scheelt een hoop stress kan ik je vertellen. Wat we tijdens de scheiding wel allebei voorop hadden staan was onze zoon. Bijna alles wat we besloten was in zijn belang. Dat is soms lastig, maar het geeft zoveel positieve energie terug als het wel goed geregeld is. Ik heb in die periode ook geleerd dat ik probeer mezelf niet druk te maken om dingen waar ik zelf geen invloed op heb.

Nu zijn we alweer drie jaar verder en verloopt het contact allemaal in goede harmonie. Als ik iets wil weten of door moet geven whatsappen we elkaar. Als mijn zoontje gehaald of thuis gebracht wordt, nemen we rustig de tijd om bijzonderheden door te nemen en drinken daar dan gezellig een bakje bij. Gelukkig heeft hij een nieuwe vriendin die ons kind ook leuk vindt! Zo komt zij hem ook af en toe alleen halen. Ze past zelfs haar werktijden aan om hem op te kunnen komen halen.

Soms is iets toegeven niet erg

Vakanties hebben we ook niet vastgesteld in het ouderschapsplan maar overleggen we altijd. Soms als mijn oppas op vakantie was, vroeg ik mijn ex bij te kunnen springen op de dagen dat ik moest werken. En zo hebben we zelfs afgelopen zomervakantie samen besloten dat mijn zoon nu drie weekenden in de maand in plaats van twee naar zijn vader toe gaat.

Ik probeer ook iedereen in mijn omgeving mee te geven dat je scheiding gaat zoals je er zelf in staat. Soms is iets toegeven helemaal niet erg en kan het je veel winst geven. Maar het blijft natuurlijk ook een feit dat je ook dit met z’n tweeën moet doen en dus niet meer op alles vat hebt.

Wilt u ook graag een goed contact met uw ex-partner? Vul dan samen het Ouderschapsplan in. Dit voorkomt veel onduidelijkheid en ruzie. Via Compaiz kunt u online een ouderschapsplan helemaal op maat invullen en aanpassen.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. Marieke - vrijdag 18 september 2015 20:06

  Wat knap en mooi! Belang van de kinderen voorop, iedereen denkt het, niet iedereen doet t! Supergoed dat het jullie door b.v. af en toe hier en daar toe te geven zo fijn lukt.

 2. Austloump - vrijdag 26 juli 2019 15:17

  Stendra Priligy <a href=http://abtsam.com>viagra</a> Flarex Without A Rx Famciclovir Cost

 3. cuiyan - zaterdag 31 augustus 2019 17:03

  Hallo mijn naam is CUIYAN uit de VS, ik wil de wereld vertellen over de geweldige en machtige spell caster genaamd Doctor NATHA, mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen toen ik hem vroeg wat het probleem was dat hij me vertelde viel uit liefde voor mij en wilde een scheiding, ik was zo hart gebroken ik huilde de hele dag en nacht, maar hij verliet het huis, ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en krachtige dokter NATHA zoveel in vergelijkbare situaties heeft geholpen zoals het mijne, hij e-mailadres was er dus ik stuurde hem een ​​e-mail om hem over mijn probleem te vertellen, hij vertelde me dat hij binnen een paar uur bij me terug zou komen, ik deed alles wat hij me vroeg de volgende dag te doen tot mijn grootste verrassing, mijn man kwam terug thuis en huilde en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren, ben zo blij omdat mijn familie nu vol liefde is. Je kunt ook contact met hem opnemen ... Emil: drnathaliesand@gmail.com

      HEEFT OOK DE KUUR VOOR DE VOLGENDE VIRUS.
  1) Als je je ex terug wilt.
  (2) als je altijd slechte dromen hebt.
  (3) U wilt op uw kantoor worden gepromoot.
  (4) Je wilt dat vrouwen / mannen achter je aan rennen.
  (5) Als u een kind / ZWANGERSCHAPSSPELL wilt.
  (6) Je wilt rijk zijn.
  (7) Je wilt je man / vrouw binden
  voor altijd de jouwe.
  (8) Als u financiële hulp nodig hebt.
  (9) Hoe u bent opgelicht en u uw verloren geld wilt terugvorderen.
  (10) Stop met scheiden
  (11) ZEKER HIERVOOR ALLE SICKNESS / ZIEKTEN
  (12) Loting winnen
  (13) Genezen van hiv / aids
  (14) LOTTERY / LOTTO SPELL WINNEN

 4. Stevadurgy - zondag 20 oktober 2019 11:26

  Who Discovered Amoxicillin Propecia Sildenafil <a href=http://priliorder.com>priligy canada</a> Kamagra Test Costco Propecia Kamagra Oral Jelly 100mg Sildenafil Citrato

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt