| 1 reactie

tags: Kinderen/jongeren en scheiding

De wereld van Kevin

Kevin is boos, boos op zijn vader. Middels een wereldbol, die zijn leefwereld symboliseert, laat Kevin zien waar hij mee bezig is en waar hij over na denkt. Kevin geeft daarin o.a. aan dat hij het bij zijn moeder leuk vindt, het is altijd gezellig thuis met spelletjes en hij heeft een fijne kamer. Met zijn stiefvader heeft hij een goed band. Bij zijn vader geeft hij aan dat hij het ‘verschrikkelijk’ vindt. Hij zegt dat zijn vader hem in de steek heeft gelaten en er nooit voor hem was.

Kevin legt uit dat hij graag alles wil weten, hij is erg nieuwsgierig en vraagt overal naar.  Zo weet Kevin te vertellen dat zijn vader geen alimentatie wil betalen en dat zijn moeder daardoor moeilijk rond kan komen. Dat zijn vader helaas nog ouderlijke macht heeft en dat zijn vader geen toestemming geeft om hem met zijn moeder naar het buitenland op vakantie te laten gaan.

Gevolgen vechtscheiding

Een scheiding brengt vaak veel veranderingen en verdriet met zich mee. Dit betekent niet dat een scheiding voor de kinderen altijd grote problemen met zich mee hoeft te brengen. Het risico voor je kind ligt niet zozeer in de scheiding zelf maar wel de omstandigheden die daarbij komen kijken. Wat daarin het meest doorslaggevende rol speelt is de relatie tussen de ouders. Als je als ouders nog altijd samen door een deur kunt, creëer je een hele andere situatie dan een vechtscheiding. In dat laatste geval krijgen kinderen vaak loyaliteitsproblemen, doordat ze het gevoel hebben te moeten kiezen tussen mama en papa. Omdat vechtscheidingen zich bovendien vaak eindeloos voortslepen wordt de negatieve impact van zo’n scheiding nog groter.

In extreme gevallen leiden vechtscheidingen tot ‘oudervervreemding’, waarbij een kind onder invloed van de ene ouder de andere afwijst of daar geen band meer mee voelt of wil voelen. Onzekerheid, gedragsproblemen, woede en agressie komen veel voor bij kinderen waarvan de scheiding problematisch verloopt. Bij kinderen die geneigd zijn hun verdriet te internaliseren komt depressie ook wel voor. Ook verslechteren de schoolprestaties vaak en is er bij tieners vaker sprake van alcoholgebruik en aanraking met de politie. Uiteraard zie je zulke ontwikkelingen ook wel bij kinderen uit intacte probleemgezinnen, in de puberteit zijn veel kinderen sowieso wat lastiger. Maar toch blijken vechtscheidingen heel duidelijk een oorzaak hiervoor.

Wereld van Kevin

Dit gedrag wordt bij Kevin ook steeds zichtbaarder, op school gaat het niet zo goed meer. In de pauze heeft hij vaak ruzie op het schoolplein. Uiteindelijk zal de rechter een uitspraak doen of Kevin zijn vader weer gaat zien, zonder de steun van zijn moeder wordt dat inmiddels echter zeer lastig voor hem.

Hoe hevig de conflicten ook zijn, hoe groot de strijd ook is. Zorg dat je de ruzie bij je kind weg houdt, ook al is je kind nog zo nieuwsgierig. De ander is en blijft de ouder van je kind, los van de strijd die jullie als ex-partners hebben. Zolang de veiligheid niet in het geding is, kan een kind zelfstandige omgang hebben met beide ouders.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. THERESA WILLIAMS - zondag 14 januari 2018 02:33

  Hallo, ik ben Theresa Williams Na jarenlang in relatie te zijn geweest met Anderson, brak hij het uit, ik deed al het mogelijke om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou opnemen met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te lokken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in betovering geloofde, ik had geen keus dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles voor drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex voor drie dagen naar me terug zou keren, hij sprak de betovering en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me op, ik was zo verrast dat ik de oproep beantwoordde en alles wat hij zei was dat het hem speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo zijn we weer gelukkig samen gaan leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, een dergelijke persoon zou kunnen helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spell caster die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: {drogunduspellcaster@gmail.com} u kunt hem e-mailen als u zijn hulp nodig heeft in uw relatie of in een andere zaak.

  1) Houd van spreuken
  2) Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Huwelijksspreuken
  5) bindende spreuk.
  6) Break-up spreuken
  7) Verban een overleden minnaar
  8.) U wilt promotie maken in uw kantoor / Loterij-spreuk
  9) wil je geliefde tevreden stellen
  Neem contact op met deze geweldige man als u problemen ondervindt met een duurzame oplossing
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt