| 0 reacties

tags: Tips en adviezen

'Goedkope' en 'snelle' scheiding groeit vaak uit tot zorgenkindje

Vrijdag 11 september is het de Dag van de Scheiding. Deze week een blog van De Advocatenwijzer. Jaarlijks loopt het aantal huwelijken dat strandt op, ongeveer 40%  eindigt op dit moment in een scheiding. Wil je scheiden, dan hoef je volgens sommige partijen al lang niet meer naar een advocaat. Doe-het-zelf scheiden, gratis scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden… Steeds vaker kiezen mensen voor een scheiding die online voor een prikkie wordt aangeboden. Uiteindelijk komen velen van een koude kermis thuis en blijkt goedkoop juist duurkoop te zijn.

Louche online scheidingsbureaus

Er zijn tal van juridische online scheidingsbureaus waarmee echtparen ‘goedkoop’ en ‘snel’ kunnen scheiden. Maar deskundige begeleiding blijft vaak uit. Via een aantal standaardvragen en een paar muisklikken komt er een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan uitrollen. De stukken gaan voor een check naar een advocaat en vervolgens linea recta naar de rechtbank om ingediend te worden.

,,Onder de online scheidingsbureaus bevinden zich ontzettend veel cowboys. Regelmatig maak ik mee dat mensen op deze manier een convenant laten opstellen”, vertelt Mark van Essen, familierechtadvocaat bij ESQ Advocaten. ,,Uiteindelijk rammelt zo’n convenant aan alle kanten en komen ze alsnog bij mij terecht.”

Elke scheiding is maatwerk

Marjet van Yperen, familierechtadvocaat bij GMW Advocaten, beaamt dat: ,,Stellen willen zo snel en goedkoop mogelijk van de scheiding af zijn. Ze gaan zelf aan de slag en dat is levensgevaarlijk. Vaak zien ze allerlei aspecten over het hoofd of maken ze afspraken die ze uiteindelijk niet kunnen nakomen. Met financiële, emotionele en fiscale problemen tot gevolg.”

Vervolgens moeten ze alsnog naar een advocaat en maken ze dubbele kosten. Mensen denken alleen aan het heden en niet aan de toekomst, vervolgens zitten ze de rest van hun leven vast aan verkeerde afspraken. Want is een echtscheidingsconvenant eenmaal doorgevoerd, dan is aanpassen alles behalve eenvoudig. Een op het eerste gezicht snelle en eenvoudige procedure wordt zo een duur zorgenkindje. Iedere scheiding is anders en de praktijk leert dat de meeste partijen veel meer gebaat zijn bij maatwerk. 

Gaat u scheiden? Maak hier uw ouderschapsplan op maat. Geheel aan te passen aan uw situatie. Ook een goede basis om mee te nemen naar uw advocaat. Vrijdag 50% korting in verband met Dag van de Scheiding.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

Nog geen reacties

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen