| 0 reacties

tags: Ervaringsverhalen, Kinderen/jongeren en scheiding

Mijn kleding

Deze keer een blog door de ogen van een pubermeid met gescheiden ouders.

Gek word ik ervan. Sinds 2 jaar zijn mijn ouders gescheiden van elkaar en tot nu toe geeft mij dat alleen maar ellende. Niet alleen moest ik verhuizen, want ik bleef bij mijn moeder wonen en het huis waar wij woonden, moest verkocht worden. Het leek wel alsof ik doormidden werd gedeeld.

Alles wordt verdeeld

Denk maar eens aan de "verdeling" van de dagen waarop ik bij mijn moeder ben of bij mijn vader ben, de "verdeling" van de vakanties, de "verdeling" van de kosten, de "verdeling" van de spullen, de "verdeling" van mijn verjaardag. Ja MIJN verjaardag. Niemand heeft gevraagd wat ik wilde. Nu ben ik er wel een beetje aan gewend, maar leuk is het niet altijd. Als ik jarig ben, dan vier ik het waar ik op dat moment ben. Maar op die dag zie ik mijn beide ouders niet. Zelfs bellen was altijd lastig, nu heb ik een mobieltje, dus dan krijg ik gelukkig wel een berichtje.

Wat is nu van mij?

Wat ik het allerergste nu vind, is dat ik niet kan bepalen welke kleding ik aan heb. Ik heb kleding bij mama en kleding bij papa, maar wat zijn nou mijn kleren? Ook heb ik bij allebei een fiets, dat is soms wel handig trouwens, maar de fiets bij mama, mag niet mee naar papa en de fiets bij papa mag niet mee naar mama. Zeg mij maar eens waarom dat is? Maar heb ik nu wel eigen kleren of een fiets? Ik weet het niet. Het is zo'n gedoe. Mag ik zelf ff bepalen welke kleren ik wil dragen? Waar ik ook ben? Nee dat kan niet, want mama heeft de kleren bij haar betaald en papa de kleren bij hem. Maar ze zijn toch van mij?? Ik word er zo moe van, dat ik er soms van wakker lig. Kunnen ze nou nooit eens normaal doen? Het is niet mijn schuld. Als ik die ene broek die lekker zit aan wil houden, dan wil ik dat ook gewoon doen en mij niet om moeten kleden, omdat mama of papa dat heeft betaald.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

Nog geen reacties

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen