| 0 reacties

tags: Ervaringsverhalen, Tips en adviezen, Vechtscheiding

Het onveilige klimaat van een vechtscheiding voor een kind

Er gaat misschien geen maand voorbij of er wordt een artikel geschreven een congres gehouden of lezing gedaan over vechtscheiden. Of het gebruik van de term vechtscheiding overal op zijn plaats is, is wellicht een andere discussie maar dat terzijde. Deze week een betoog van een vader om de vechtscheidingen te stoppen.

Wat is het belangrijkst?

Interessanter is de vraag wat we eigenlijk zeggen met al die artikelen lezingen en congressen? Namelijk dat het voor de kinderen, die ouders hebben en in een vechtscheiding verwikkelt zijn, een uitermate onveilig en schadelijk klimaat is geworden. Waarbij de discussie zou moeten gaan over ouderschap na scheiding en de vraag wat heeft het kind nodig om in een gezond veilig klimaat op te mogen groeien.
Dat is niet haat tussen ouders, niet destructieve procedures, niet frustreren van afspraken, niet ouderverstoting niet….. U mag zelf de voorbeelden aanvullen die bij u van toepassing zijn.

“Ja maar” zegt u misschien en u weet dat “ja maar” gelijk staat aan “nee want” toch ?

Ja, maar het familierecht …..

Ja, maar de vader ……..

Ja, maar de moeder…….

Ja, maar vreemdgaan/bedrog/geweld………

Vult u zelf nog een paar “Ja, maar” in u weet wellicht best wel een paar voorbeelden die op uw eigen situatie betrekking hebben te noemen. En toch uw kind heeft recht op een veilig warm met liefde omgeven klimaat essentieel voor de uitdagingen die gaan komen.

Ja maar………u mag het zelf invullen.

Wat telt is dat u zich los gaat maken van het soms zuigende en schijnbaar maar niet te stoppen gevecht en het strijdtoneel gaat verlaten zowel in uw eigen belang als dat van uw kind. Wacht niet
op uw ex-partner, doe het nu! Ook als het muurvast lijkt te zitten en al jaren voort sleept.

Ja maar……..

Hoe dat werkt of zou moeten is per geval anders en er is al veel over geschreven een standaard checklist is er niet. Wat u als ouder normaliter wel heel goed weet is wat uw eigen kind nodig heeft om in een gezond en veilig klimaat op te kunnen groeien, u bent per slot van rekening ouder!

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt