| 3 reacties

tags: Ervaringsverhalen, Kinderen/jongeren en scheiding, Tips en adviezen

“Maar de kinderen merken er niets van”

Martijn is bemiddelaar voor gescheiden ouders. Tijdens zijn werk hoort hij regelmatig dat ouders zeggen dat de kinderen niets merken van de ruzies of de strijd die zij met elkaar voeren. Lees hieronder het verhaal van Martijn.

Na de zomervakantie heb ik van verschillende ouders gehoord hoe de zomervakantie voor henzelf en de kinderen is verlopen. Ouders noemen hierbij voorbeelden waarbij ik me regelmatig afvraag of de kinderen echt niet merken dat hun ouders ruzie maken.

Nieuwe sloten

Zo vertelde een vader mij dat nadat de voorheen gezamenlijke woning op zijn naam was gezet, hij direct de sloten van de woning had veranderd. Om te voorkomen dat moeder ongewenst zou langskomen om nóg meer spullen uit de inboedel op te halen. Moeder was inderdaad onaangekondigd met haar broer langsgekomen en kwam voor een dichte deur te staan. Er ontstond een woordenwisseling tussen de ouders terwijl de kinderen binnen waren. Maar, zo vertelde vader, de kinderen hebben er niets van gemerkt.

'Voelsprieten'

Wellicht waren de kinderen inderdaad aan het spelen en hebben ze niets gemerkt van dit nare tafereel. Echter is het goed om te realiseren dat kinderen altijd, en des te meer tijdens een moeilijke periode als een scheiding, ‘voelsprieten’ hebben voor wat hun ouders wel en niet zeggen en hoe ze met elkaar omgaan. Bovendien kunnen kinderen de neiging hebben om in een emotionele periode niet teveel aan hun ouders te laten merken waar ze écht mee zitten. Ze zien dat hun vader of moeder het moeilijk heeft en willen hun ouders niet opzadelen met hun verdrietige gevoelens. Ook vanuit een loyaliteitsgevoel kunnen kinderen geneigd zijn niet teveel te vertellen over hun gevoelens uit angst om de ouder af te vallen.

Paspoorten

Een andere ouder vertelde dat toen zij met de kinderen voor een vakantie naar Spanje wilde vertrekken de vader de paspoorten van de kinderen niet had meegegeven. Moeder belde in de tuin boos naar vader terwijl de kinderen binnen waren. De kinderen hoorden dit gesprek wellicht niet maar zagen wel dat hun moeder geïrriteerd was. ‘’Sorry lieverds, we kunnen nu niet op vakantie. Jullie vader is zo dom om jullie paspoorten niet mee te geven. Zonder paspoorten kunnen we niet naar Spanje.’’

Vanzelfsprekend is het moeilijk om geen conflicten te hebben in de buurt van de kinderen. Een ruzie in het bijzijn van de kinderen hoeft ook niet direct een probleem te zijn. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld van leren hoe ze met ruzies kunnen omgaan. Of hoe je opkomt voor je eigen belang en hoe je een ruzie kan oplossen. Voorwaarde is dan wel dat een ruzie ‘goed’ verloopt. Dat kan betekenen dat ouders naar elkaar luisteren, dat verbale en fysieke agressie wordt voorkomen en dat emoties worden beheerst. Daarnaast is het belangrijk om een kind niet te vaak te confronteren met ruziënde ouders. In geval van een scheiding kan dit juist moeilijk zijn.

Reacties

 1. derci lyne - maandag 05 november 2018 10:26

  Hallo daar, mijn naam is Darci Lyne, kom uit New Jersey, USA. Ik zat vele jaren vast in mijn liefdesleven en huwelijk totdat ik een vriend ontmoette die me over de Zwarte-magreetempel vertelde, zij bieden een oplossing voor alle astrologische problemen door mijn spreuken in de Black Magic-tempel
  BLACK MAGIC SPELLS
  wil je je ex terug?
  politieke ambitie?
  Kinderloos probleem oplossing?
  Financiële probleemoplossing?
  Donkere magische krachten?
  oplossing voor ziekte en ziekten van het lichaam
  Alle soorten probleemoplossing door astrologie?
  Echtscheiding probleem oplossing?
  Bestuur je geliefde in de hand door vashikaran?
  Huwelijk leven probleem oplossing?
  Zwarte magische spreuken?
  Zwarte magische vrouw?
  Verloren liefdespreuken?
  Voodoo houdt van spreuken?
  CONTACT - E-mail dr.nosakhare@gmail.com
  je kunt hem ook toevoegen op Whats-app: +2349083639501
  https://blackmagicpowersolutions.wordpress.com

 2. Eliot Snel - woensdag 30 januari 2019 01:27

  Ik ben de heer Van Alfons dankbaar omdat hij mijn verhaal plotseling veranderde. Hij verkocht de lege ATM-kaart voor mij. contact met hem op (vanalfons22@outlook.com) De kaart werkt in alle landen, neem nu contact met hem op.

 3. Andrea Maria - donderdag 16 mei 2019 20:05

  Hallo vrienden, mijn naam is Andrea Maria, uit Stockholm - Zweden. Ik lees goede opmerkingen over je goede werk, ik ben heel blij voor jullie allemaal, want ik heb hetzelfde geluk gevonden in mezelf, slechts een paar weken geleden las ik een goed getuigenis op dezelfde blogwebsite op mijn werkkantoor, een opmerking geplaatst door een dame Jennifer uit Madrid zei dat een geweldige man uit Africana-land, Dr.Oduduwa, in staat was om haar ex-vriend terug te brengen na een verbroken periode van 12 maanden. ik was gemotiveerd, ik probeerde het om dezelfde Oduduwa te contacteren via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) voor een dringende oplossing om mijn huwelijk voor ongeveer 2 jaar te herstellen, ik ben gescheiden geweest. Direct stuurde ik een e-mailbericht naar Dr. Oduduwa, ik kreeg onmiddellijk antwoord, hij vertelde me dat hij me kan helpen, hij zei dat mijn zaak te eenvoudig voor hem is om te behandelen omdat hij in de loop van de jaren soortgelijke zaken heeft opgelost. Ik probeerde het, omdat ik niets te verliezen heb om te proberen. hij eiste foto's en ik kocht kaarsen en ander spellingsmateriaal dat nodig is voor een succesvol resultaat. Twee dagen geleden, dinsdagmorgen nadat het liefdespreukgedeelte geactiveerd was, kreeg ik een telefoontje van mijn ex-man, praatte hij zo vriendelijk met me en verontschuldigde me voor het uit elkaar gaan, dat het duivelshandwerk was en dat hij zich heel erg voelde sorry, ik vergeef hem en bedank hem voor zijn terugkeer. het was schokkend en een grote verrassing. ik kan me nooit voorstellen dat het zo snel zal werken tot gisterenochtend mijn man man thuiskwam om mij te ontmoeten en onze twee lieve kinderen zijn we allemaal gelukkig als één familie.
  Dr.Oduduwa heeft geweldige magische spreuken om het volgende op te lossen: ...
   1) liefdes spell gedeelte om spellen te winnen
  2) Herstel terug Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Echtgenoten van echtgenoten van echtgenoten
  5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
  6) Breakup Spells (beëindig relatie)
  7) Magische wortels en kruiden voor sterke erectie en langdurige seks
  8.) Magische spreuk gepromoot in je jobkantoor
  9) Magische spreuk om een ​​baby te krijgen. (vrouwen vrucht van de baarmoeder)
  Opmerking: Ik was wanhopig om mijn ex-liefdesman terug te krijgen, het werkt sneller sneller dan wanhopige mensen die op zoek zijn naar een dringend resultaat om ware liefde en vrede in een huwelijksrelatie te herstellen en onmiddellijk contact op te nemen met Dr. Oduduwa. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  WhatsApp mobiel: +79268011965

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt