| 1 reactie

tags: Ervaringsverhalen, Hulpverlening bij scheiding

Mijn kind weer zien in het Omgangscentrum

Deze week een blog van een vader die na een half jaar zijn dochter weer ziet in het omgangscentrum. In het Omgangscentrum worden ouders begeleid die hun kinderen een korte of langere tijd niet gezien hebben.

Voorbereiding in het Omgangscentrum

Na het eerste gezamenlijke gesprek met mijn ex bij Ouderschap na Scheiding te hebben gehad, kan het omgangscentrum starten. Ik word gebeld door een omgangsmedewerker voor een eerste afspraak om mijn dochter weer te zien. Er wordt uitgelegd dat ik eerst een kwartier een gesprekje heb met de omgangsbegeleider, dan een uurtje mijn dochter zie, en dan weer een kwartier napraten.
Tien minuten van te voren ben ik bij het omgangscentrum, zenuwachtig en nerveus. Het is een half jaar geleden dat ik Manon gezien heb. Manon is vier jaar en toen ze twee was zijn haar moeder en ik gescheiden. Eerst verliep de omgangsregeling goed, maar toen ik een nieuwe vriendin had, werd alles anders. Na veel ruzie en strijd zijn we via de rechtbank bij Elker terecht gekomen.
Om 13.00 uur word ik uit de wachtruimte gehaald en gaan we naar de omgangsruimte. Samen bekijken we de ruimte. Er is veel speelgoed en spelletjes. De omgangsbegeleider vertelt me dat ik zelf de gastheer ben en drinken en een koekje kan pakken als Manon of ik daar zin in hebben.

De eerste omgang, spannend en nerveus

We gaan zitten voor een gesprekje. Ik vertel dat ik erg nerveus ben en hoop dat Manon blij is om me weer te zien. Op de vraag hoe het laatste contact was kon ik gelukkig antwoorden dat dat altijd goed is geweest. De omgangsbegeleider zegt dat ik haar altijd om hulp kan vragen als er iets is. Ik noem nog even dat het niet prettig voelt dat ik zo bekeken wordt, omdat er altijd iemand in de buurt is. Net of ik iets fout heb gedaan en daarom mijn dochter onder toezicht moet zien. We spreken af om het er na de omgang nog even over te hebben. Verder vertelt de omgangsbegeleider nog een aantal dingen, maar dat heb ik niet goed gehoord. Ik ben te nerveus.
Dan is het eindelijk zover en de omgangsbegeleider haalt mijn dochter uit de wachtruimte. Als Manon me ziet komt ze naar me toe rennen en omhelst me. Ik krijg tranen in mijn ogen en moet flink slikken. Manon kijkt me aan en vraagt wat er is. Ik zeg dat ik zo blij ben om haar weer te zien. We kijken samen wat we willen doen. Het uurtje is veel te kort. Beide vinden we het jammer afscheid te moeten nemen. Over twee weken weer een uurtje. Het duurt lang voordat ik Manon weer zie en het is veel te kort, maar ik kan hier wel weer een poosje op teren. De omgangsbegeleider brengt Manon weer terug naar haar moeder.

Over twee weken weer een omgang

Dan praten we nog even na. Ik ben blij dat het zo goed is verlopen en dat Manon blij was me te zien. De omgangsbegeleider is gelukkig ook positief. Ze geeft me een compliment over hoe liefdevol ik met Manon omga. Het is me reuze meegevallen dat de omgangsbegeleidster meekeek. Al mijn aandacht ging naar Manon, dus viel het gevoel bekeken te worden helemaal weg. De volgende afspraak is over 2 weken. Ik kijk er nu al naar uit. In de toekomst hoop ik dat mijn ex en ik samen weer afspraken kunnen maken over de omgang en dat zelf kunnen regelen.

Zelf uw afspraken over de kinderen vastleggen? Maak dan gebruik van het ouderschapsplan van Compaiz.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

  1. Lespews - maandag 01 juli 2019 02:42

    El Levitra Funciona <a href=http://cialgeneri.com>cialis 5mg best price</a> Levitra Uk Generic

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt