| 0 reacties

tags: Tips en adviezen

Nieuwe papa

Deze week een blog van een moeder die met haar dochter een gesprek heeft over stiefouderschap.

Twee papa's?

“Kijk mama, dat is de nieuwe papa van Lisa”, zegt mijn 7-jarige dochter als we door de stad lopen.

“Neee meisje. Dat is niet de nieuwe papa. Dat is de nieuwe vriend van de moeder van Lisa”, zeg ik op mijn beurt.

“Nou je kunt toch ook best twee papa’s hebben? “, vraagt mijn dochter.

“Er kan veel, maar dat dan weer niet!” Even aarzel ik of ik een lesje biologie moet geven in het centrum van Groningen, of dat ik het gewoon maar even  moet laten. Voor dat laatste kies is. Ik laat het maar even, terwijl het onderwerp nog wel na gonst in mijn hoofd.

De Echte!

Wat voor mijn dochter al ingewikkeld is, is voor Lisa (7 jaar) waarschijnlijk al helemaal ingewikkeld. Scheiding van je ouders………verdriet…. weer verder gaan…….acceptatie….. je moeder heeft een nieuwe vriend, maar dat is dan weer niet je papa, want je hebt immers maar 1 papa……..wennen aan de nieuwe liefde van je moeder…. acceptatie van de nieuwe situatie……..ga zo maar door.

Het lijkt mij  een voor een kind onmogelijke taak om loyaal, verdrietig en ook nog flexibel te zijn en ook nog gewoon kind te zijn.

Gelukkig weet ik dat Lisa deelneemt aan een zogenaamde KIES-groep, waar ze kan praten en spelen met andere kinderen, die hetzelfde meemaken.  Ik zou zeggen, petje af voor Lisa. Want ogenschijnlijk oogt zij toch nog erg vrolijk, onder de hele nieuwe situatie.

Of het nu “nieuwe papa” heet of niet….de nieuwe papa heeft in ieder geval een vet groot huis, met een te gekke speelkamer…..dat is toch wel heel wat waard!, aldus Lisa.

Ondertussen hebben mijn dochter en ik de nieuwe schoenen gekocht waar we naar op zoek waren en begeven we ons naar huis, waar haar papa op haar zit te wachten. De echte!!

 

Wilt u uw ervaring delen over stiefouderschap?

Mocht u uw ervaringen willen delen als stiefouder,mail dan naar info@compaiz.nl of stuur ons een privé berichtje op Facebook.  We zullen dan contact met u opnemen over hoe we uw verhaal (anoniem) met onze lezers kunnen delen in de vorm van een blog.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

Nog geen reacties

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen