| 0 reacties

Nieuw jaar, nieuwe start

We wensen alle lezers van Compaiz een gelukkig 2018! Lees hieronder een blog over het maken van een nieuwe start en anders kijken naar de huidige situatie.

Afspraken maken met je ex-partner

De kerstvakantie is weer voorbij. De kinderen moeten weer in het ritme komen, weer wat eerder naar bed om op tijd op te kunnen staan. In plaats van buiten spelen, afspreken met vriendjes, is er weer meer structuur en zijn er weer meer verplichtingen. Voor gescheiden ouders betekent dit ook vaak weer de afspraken ‘even’ doornemen en afstemmen. Wie haalt wanneer de kinderen op, wie gaat er mee naar  en hoe doen we dat met de volleybalwedstrijden in het weekend?  Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. De strijd kan weer oplaaien, oud zeer komt naar boven….

Omdenken

We wensen alle kinderen een fris en mooi start van het jaar toe. Maar daarnaast wensen we ook alle gescheiden ouders een frisse, nieuwe start toe. Soms is het goed een streep te trekken onder het verleden en opnieuw te beginnen. Ooit vroeg ik een moeder wat had gemaakt dat het contact met haar ex-man goed was. Haar advies was zeg één keer ja had op een vraag waarbij alles in je hoofd en lijf NEE schreeuwt. Geef een keer toe en kijk wat er gebeurt. Misschien pakt het wel anders uit dan je denkt, misschien is het voor de kinderen wel fijner.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

Nog geen reacties

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen