| 2 reacties

tags: Ervaringsverhalen, Hulpverlening bij scheiding

Omgangsregeling

Een scheiding heeft vaak een enorme impact  op  een kind, ouders en hun omgeving. Goed ouderschap en communicatie tijdens en na de scheiding is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Lees hieronder het verhaal van Marjet en haar ex-man Kees. Samen volgen zij het Ouderschap Na Scheiding traject bij Elker.

Wantrouwen

Tijdens het vierde gezamenlijke Ouderschap Na Scheiding gesprek geeft Marjet aan dat de kinderen Lars (9) en Guusje (11) niet meer tevreden zijn met de omgangsregeling. Kees heeft dit signaal niet van de kinderen ontvangen en vraagt zich af waar dit vandaan komt. ‘Ik voel wantrouwen en boosheid als Marjet met een voorstel komt om iets te veranderen in de regeling met de kinderen. Ik denk dan dat er wat achter zit en hoe het tegen me gebruikt kan worden. Ik ben dan sneller geneigd om nee te zeggen. Een voorbeeld is het wisselen van de weekenden.’  Het voorstel van Marjet is voor Kees dus een behoorlijke uitdaging. Om niet weer direct 'nee' te zeggen besluiten zij om het (los van elkaar) met de kinderen te bespreken. Samen spreken zij af om de informatie die ze van de kinderen ontvangen mee te nemen naar het volgende gesprek zodat ze samen tot een nieuwe omgang kunnen komen.

Uitkomsten

Tijdens het vijfde gesprek presenteren Marjet en Kees de uitkomsten van hun gesprek met de kinderen. Hieruit blijkt dat de kinderen totaal verschillende dingen hebben gezegd. Marjet en Kees schrikken hier van want hieruit blijkt wel dat er sprake is van een loyaliteitsconflict bij de kinderen. Ze besluiten om samen met de kinderen is gesprek te gaan, in het zesde gesprek komen we er op terug.

interpretatie

Wanneer Kees tijdens het zesde gesprek vertelt hoe het gezamenlijke gesprek met de kinderen is gegaan blijkt dat Marjet dit gesprek heel anders geïnterpreteerd heeft. Er ontstaat een discussie en uiteindelijk blijkt dat zij ook vandaag niet tot een overeenstemming kunnen komen. Marjet is teleurgesteld want dit bevestigd haar blokkade; ‘'Ik voel verdriet en boosheid als mijn zorgen over de kinderen of wensen van de kinderen voor mijn gevoel niet serieus genomen worden. Mijn ex-man doet in mijn ogen het volgende; hij ontkent, denkt niet mee en bagatelliseert. Situatie met de kinderen blijft dan hetzelfde of verergert juist. Ik heb het gevoel dat ik dan faal als moeder.''

In het zevende gesprek gaan zij een stapje terug doen en gaan ze weer aan de slag met de blokkades en de oplossingen. De omgangsregeling zal voorlopig blijven zoals hij is.

Moraal van het verhaal

Als je vastloopt in het maken van goede afspraken moet je soms eerst een stapje terug doen voordat je vooruit kunt komen. Analyseer voor jezelf waarom je handelt zoals je handelt. Wanneer je dat van elkaar weet en daar oplossingen voor bedenkt is er meer ruimte voor  duurzame afspraken.

Reacties

 1. derci lyne - maandag 05 november 2018 10:27

  Hallo daar, mijn naam is Darci Lyne, kom uit New Jersey, USA. Ik zat vele jaren vast in mijn liefdesleven en huwelijk totdat ik een vriend ontmoette die me over de Zwarte-magreetempel vertelde, zij bieden een oplossing voor alle astrologische problemen door mijn spreuken in de Black Magic-tempel
  BLACK MAGIC SPELLS
  wil je je ex terug?
  politieke ambitie?
  Kinderloos probleem oplossing?
  Financiƫle probleemoplossing?
  Donkere magische krachten?
  oplossing voor ziekte en ziekten van het lichaam
  Alle soorten probleemoplossing door astrologie?
  Echtscheiding probleem oplossing?
  Bestuur je geliefde in de hand door vashikaran?
  Huwelijk leven probleem oplossing?
  Zwarte magische spreuken?
  Zwarte magische vrouw?
  Verloren liefdespreuken?
  Voodoo houdt van spreuken?
  CONTACT - E-mail dr.nosakhare@gmail.com
  je kunt hem ook toevoegen op Whats-app: +2349083639501
  https://blackmagicpowersolutions.wordpress.com

 2. Eliot Snel - woensdag 30 januari 2019 01:27

  Ik ben de heer Van Alfons dankbaar omdat hij mijn verhaal plotseling veranderde. Hij verkocht de lege ATM-kaart voor mij. contact met hem op (vanalfons22@outlook.com) De kaart werkt in alle landen, neem nu contact met hem op.

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt