| 48 reacties

tags: Ervaringsverhalen, Ouderverstoting

Ouderverstoting; een andere vorm van psychische mishandeling?

Deze week een blog van een vader over ouderverstoting, ook wel bekend als Parental Alienation Syndrome (PAS). Er is sprake van PAS wanneer een kind na een scheiding - zonder aanwijsbare reden - een ouder niet meer wil zien, wat vaak is toe te schrijven aan de houding van de ouder waar het kind bij woont.

Weerzien na 25 jaar

De dagen tikten weg. Niet wetende hoe lang het zou gaan duren. Dagen werden weken, weken werden maanden en maanden werden jaren totdat er 25 jaren voorbij waren en het eerste contact tussen mij en mijn kind zich weer aandiende. Ik bleek "een gewoon mens" te zijn. Dat was schrikken want het beeld dat er bij mijn kind leefde, inmiddels ook al volwassen, was dat ik wel een hele slechte ouder moest zijn want de andere ouder had hem dat doen geloven. Na de eerste ontmoeting volgde een tweede en derde ontmoeting, zijn vrouw kwam in beeld, het kleinkind en langzaam bouwde men het contact verder uit overigens zonder dat de andere ouder er ook maar iets van wist. Toen het eerste kind over de brug was, dacht het andere kind: “als jij gaat dan probeer ik het ook stiekem om mijn vader te zien". Later volgde er nog een kind. Weinigen kunnen zich dit waarschijnlijk voorstellen, gelukkig maar. Duidelijk zal zijn dat dit mij (de verstoten ouder) diep in de ziel raakt.

Ouderverstoting

Ouderverstoting komt vaker voor dan je zou denken. Vaak is het gerelateerd aan (v)echtscheiding en het kan vanuit twee kanten zijn namelijk kind-ouder en soms ook ouder-kind. Soms is er niet direct sprake van "verstoting" maar wellicht bescherming van de eigen persoon. Elk geval van ouderverstoting staat op zichzelf en een standaard "oplossing" of hoe hier mee te dealen is er eigenlijk niet.

Van nature en onder normale omstandigheden heeft een kind een loyaliteitsband met beide ouders. Bij een echtscheiding komt het regelmatig voor dat een ouder de andere ouder in een negatief beeld probeert te plaatsen waardoor er een kans bestaat dat de loyaliteit van het kind voor die ouder gaat “splijten”. In andere gevallen komt het wellicht omdat het kind de andere ouder (tijdelijk) niet kan of mag zien. Soms zou je je kunnen afvragen of de rechtsspraak voldoende op de hoogte is van het feit dat er ouders zijn die hun kind het recht ontnemen de andere ouder te zien. In de meeste gevallen is de vader de verstoten ouder. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat de moeder vanuit het oude rollenpatroon de zorg voor de kinderen op zich nam.

Een van de klachten is dat PAS te vaak gerationaliseerd wordt of dat er gewoon overheen gekeken wordt. Een kind middenin een conflict tussen ouders zetten is schadelijk voor het kind. Kinderen worden verscheurd en er is geen enkele sprake van een win-win situatie. Laat de kinderen zelf kiezen o.b.v. hun eigen ervaring in het contact met een ouder. Ontneem kinderen niet de waarde om beide ouders te mogen kennen, van ze te mogen en blijven houden. Zorg als ouders ervoor dat je er samen (op je eigen manier) er voor hen kunt zijn, om ze samen naar volwassenheid te brengen in de jaren die nog komen gaan!

Nooit te laat voor een nieuwe start

Je kind is een parel en heeft er echt op kind te mogen zijn met beide ouders aan zijn of haar zijde. Gun het je kind, het kan nog steeds elke dag, elke week, elke maand, elk jaar. De tijd die verloren is krijg je niet meer terug maar voor een nieuwe start is het nooit te laat!

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. Riaz - vrijdag 03 juli 2015 10:14

  Dit is zo bekend. Heb mijn dochtertje nu al bijna 5 maanden niet gezien omdat de moeder omgang heeft stopgezet. Aangifte loopt voor de 2e keer. 1 week geleden mijn dochter bij de mediator gezien en kon mijn oren niet geloven hoe zij tegen me is gekeerd. Tussentijds stiekeme berichtjes van haar gehad dat ze van me houd en me mist. Dat doet ze nog steeds zegt ze maar wilt niet naar me toe. Gebroken en machteloos voel je je. Van binnen diep aangetast. Dit allemaal voelt dubbel als je er dan over nadenkt wat je kind zou moeten voelen. Schuldig voel je je en je gaat geloven dat je zelf een slechte ouder bent. Een oplossing hoe ermee om te gaan weet ik niet. Slopend is het voor jezelf maar zeker voor je kind.

 2. Petra Van Den Hoeck - vrijdag 03 juli 2015 11:06

  Dag

  Bedankt om je verhaal te delen. Verhalen zoals het jouwe geven andere ouders de moed, de hoop niet op te geven en hun deur te laten openstaan.

  Ik ben de coördinator van www.huisvanhereniging.be, wij willen meer bekendheid rond PAS creëren, opleidingen organiseren en een centrum oprichten waar vervreemde kinderen en hun verstoten ouders via een doorgedreven ambulante therapie herenigd worden.

  Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten, zou het je interesseren eens langs te komen om je verhaal te delen. Ik ben ook gecontacteerd geweest door de redactrice van een Belgisch maandblad 'Goed Gevoel' , die een artikel wil brengen rond oudervestoting en een ouder en een kind zoekt waarbij contactherstel is en die zouden willen getuigen. De getuigenis kan anoniem en je kan het artikel ook nalezen alvorens het gepubliceerd wordt.
  Stuur een mailtje naar info@huisvanhereniging.be als je interesse hebt.

  Hartelijke groeten
  Petra

 3. Erik van der Waal - vrijdag 03 juli 2015 13:24

  Prima blog op Compaiz van een exemplarisch voorbeeld van oudervervreemding/-verstoting.

  Het is goed om aan het onderwerp oudervervreemding (Parental Alienation) en ouderverstoting extra aandacht te besteden, iets dat inmiddels al enkele decennia bekend is en eigenlijk pas de laatste jaren rond het thema 'vecht'scheiding steeds meer in beeld en in de media aan de oppervlakte, komt. Ook in België wordt hier aan gewerkt.

  Oudervervreemding wordt in Nederland steeds meer gezien als een ernstige vorm van psychisch/emotionele kindermishandeling.
  Het is een vorm van ziekmakend ouderschap (pathogenic parenting, zie column hierover op herverbinden.nl) met ernstige psychische gevolgen voor het kind én verstoten ouder/familie. Zie ook het boek 'Foundations' van C.A. Childress Psy.D. (An Attachment based model of Parental Alienation, mei2015).
  De spanningen kunnen hierbij zodanig hoog oplopen en jarenlang voortslepen (helaas ook agv juridische trajecten en handelingsverlegenheid bij instellingen..) dat er jarenlang van familiedrama's gesproken kan worden. Een familiedrama hoeft niet altijd met dodelijke afloop(..) te zijn om een familiedrama genoemd te kunnen worden. Vele duizenden kinderen en hun verstoten ouders en familie zijn hiervan jaarlijks de dupe.
  Zo is ook het recente rapport (2 juli 2015) van de (Kinder)ombudsman (gerelateerd aan het gebrek aan handhaving van omgangsregelingen) hier een aspect van waarvoor terecht landelijk aandacht wordt gevraagd.

  Via www.HerVerbinden.nl is hierover in Nederlandse context veel informatie beschikbaar en advies te verkrijgen voor zowel gemeenten, organisaties, instellingen (op gebied van beleid/aanpak/training), als particulieren.

 4. Christina-45 - zondag 05 juli 2015 17:48

  Fijn dat hier meer aandacht wordt geschonken!

  Als kind heb ik doordat mijn moeder altijd zei als ik van mijn vader thuis kwam, volgens haar was ik dan ontzettend moeilijk en dwars, op een gegeven moment het contact met mijn vader verbroken.
  Wou niet steeds die ruzies dacht dat allemaal door mij kwam, maar je komt als kind zijnde zo klem te zitten niet meer normaal ze zetten zo'n druk op je, de ouder waar je thuis woont!
  Heb me er altijd rot onder gevoeld ( dat ik mijn vader in de steek liet) heb me dat nooit zelf vergeven.
  Mijn vader vond het verschrikkelijk!

  Hoopte dat er rust zou komen maar helaas dat pakte anders uit kreeg toen nog meer ruzies thuis. Pas velen jaren later toen ik al niet meer thuis woonde kwam ik van school, fietste naar waar ik toen woonde kwam ik ineens op straat mijn vader tegen. Durfde niet zo goed naar hem toe te gaan was bang dat hij boos werd, heb mij over de angst heengezet , ben toch naar hem toe gegaan maar in plaats van dat mijn vader boos werd waar ik zo ontzettend bang voor was, was hij zo blij hij huilde gewoon. We hebben adressen uitgewisseld, ons contact is altijd goed geweest.

  Dus alsjeblieft vaders die dit overkomt houdt hoop en blijf voor je kind(eren) openstaan. Waar ik over praat is van de scheiding toen was ik 10 jaar. Op ongeveer mijn 11 bijna 12 jaar toen ik het contact heb verbroken met mijn vader en pas op mijn 17 -de kwam ik hem weer tegen en ik ben nu 45.

  Heb hele mooie herinneringen aan hem want mijn vader heeft dementie en herkent mij niet meer helaas.
 5. Riaz - dinsdag 07 juli 2015 12:52

  Wauw Christina. Dit is inderdaad wat er ook door me heen gaat als ik aan mijn dochter denk en bang voor ben. Ik ben pas 35 jaar. Op mijn 25e was ik al vader. Na de echtscheiding nu 7 jaar verder is mijn dochtertje 10 jaar en ik geloof er ook heilig in dat mijn dochtertje met soortgelijke gevoelens rondloopt. Ik zal nooit opgeven ook al ga ik er zelf ook ten onder en de deur zal altijd openstaan mocht mijn dochter contact totaal verbreken. Hier wordt zo weinig aandacht aan gegeven dat deze dingen door blijven gaan. En ook dat voelt als machteloosheid. Je kind zien en voelen wat ze voelt en meemaakt en niets kunnen of mogen doen om haar te helpen maakt je ook kapot. Blij om te lezen dat je toch je vader terug hebt gevonden. Je kan het zien als toeval maar ik zie het wel als dat het voorbestemd was.
  Als vader zijnde zelf, zal ik in ieder geval nooit mijn kind erop wijzen of aangeven dat het haar schuld is. Kinderen zijn nooit de schuldigen ook al is er sprake van psychische en emotionele mishandeling. Sommige ouders hebben het niet door dat hier soms zelfs onbewust sprake van is. Jammer genoeg.
  Ik hoop dat hier echt ooit wat aan gedaan wordt.

 6. Dude - dinsdag 14 juli 2015 14:30

  Op dit moment leeft mijn zoontje zo ongeveer 40% bij mij. De ene week verblijft hij iets langer bij zijn moeder als de andere week. Sinds zijn geboorte heb ik een jaar geen contact mogen hebben van zijn moeder en is uiteindelijk via de rechtbank dit alsnog van de grond gekomen. Ik weet dat er daar anti gevoelens worden geuit en het is hem zelfs met de paplepel ingegoten. Hij wordt er voor beloond (met positieve aandacht) en beboet (met negatieve aandacht etc) als het gaat om zijn gevoelens over zijn vader.

  Wat me opvalt is hetgeen er hier over gesproken wordt, gaat over zeer langdurig afwezige ouders, maar ik merk zelf op dat mijn zoontje, onder mijn ogen, nog steeds de eerste momenten (+- een dag) na zijn overdracht van 6 dagen 'afwezig' kan zijn. Om vervolgens heel aanhankelijk telkens mij te vertellen dat hij me lief vind. Uiteraard vleidt me dat, maar ik vind het zelf absoluut niet nodig dat hij zich schuldig gaat voelen over zijn anti-houding die hij aanneemt om zijn moeder gelukkig te houden.

  Ik hoop echt met alle macht psychische problemen/het aanleren van leugens bij hem te voorkomen, maar het is erg lastig om hier materiaal/kennis/hulp bij te vinden

  Elke tip is wat dat betreft welkom

 7. Henk - maandag 27 juli 2015 07:04

  Goed dat hier aandacht aan wordt besteed. Ik ben sinds 5 jaar gescheiden; mijn ex ging er vandoor met een ander en ik werd onverwachts geconfronteerd met een scheiding. Mijn zoon was nog geen jaar oud en mijn dochter was destijds 4 jaar oud. Ondanks mijn "status" als entertainment vader, toch moeten strijden voor co-ouderschap, omdat ik angst had dat mijn zoon "papa" zou zeggen tegen de nieuwe partner van mijn ex en omdat ik altijd zorgtaken heb vervuld tijdens het huwelijk. Angst om mijn kinderen te verliezen na een scheiding is voor de vader altijd aanwezig. Helaas, nu anno 2015 nog steeds.

  Nu, ruim 5 jaar later, heb ik vanwege de wetswijziging gevraagd om een herziening van de kinderalimentatie. Na diverse pogingen - omdat communicatie over andere zaken goed gaat, maar als het om financiën gaat, blijft het moeilijk communiceren - rest mij niets anders dan via de rechter tot herziening over te gaan. Helaas, want ik merk dat juist door tussenkomst van advocaten het nog steeds voorkomt dat er alsnog een vorm van vechtscheiding ontstaat. Mijn ex heeft in haar verweer ineens gedreigd om mijn dochter, die bij mij staat ingeschreven, op haar naam te zetten als "hoofdverblijfplaats". Wederom leef ik in angst en onzekerheid. Als vader sta je nog steeds met je rug tegen de muur en dat vind ik zeer zorgwekkend.

  Ik streef naar gelijkwaardig ouderschap en vervul het ook als zodanig. Mijn angst is ook dat mijn ex - indien de rechter de wijziging van hoofdverblijfplaats doorzet - een vorm van ouder verstoting zal gaan aannemen. Als zorgzame vader, blijf ik bestempeld als "loserpapa" die het in haar ogen eigenlijk nooit goed doet, terwijl de kinderen 3 dagen per week bij mij zijn en het erg fijn hebben.

  Bedankt voor jullie reacties en de aandacht die het krijgt. Ook al zijn jullie verhalen nog veel ernstiger! Ik weet dat er veel vaders met dezelfde zorgen zitten als ik en ook op zoek zijn naar meer steun, zonder tussenkomst van dure advocaten e.d. Daar ligt naar mijn mening ook een probleem! De rechtspraak in Nederland dient ook te worden aangepast; niet alleen spreken van "gezamenlijk gezag" maar ook gelijkwaardig ouderschap en niet meer spreken van een "verzorgende ouder" en een "niet- verzorgende ouder" als het kind niet meer bij jou ingeschreven staat. In mijn geval is dat wat er voor mij overblijft: een "niet- verzorgende ouder"?

 8. Joost - dinsdag 04 augustus 2015 09:16

  @Henk Er zijn vele procedures opgestart omdat een ouder binnen het nederlandse recht mag weigeren om financiele gegevens aan te leveren. Te gek voor woorden maar idd dan rest niks anders dan opnieuw naar de rechter te gaan en dat is een volkomen normale werkwijze - gaat het niet links om dan rechtsom - het is een wetswijziging en staat los van jou.

  Wijziging van hoofdverblijplaats staat los van ouderschap - vaak heeft dit oa van doen met fiscale voordelen en niet met ouderschap.

  Een "loserpapa" bestaat niet het gevoel misschien wel.

  Idd de rechtspraak mbt familierecht is toe aan modernisering.

  Blijf bij jezelf geef je kinderen liefde en wees een trotse vader want dat hebben de kinderen nodig.

 9. dochter - maandag 17 augustus 2015 16:38

  Ik ben opgegroeid zonder mijn vader, althans ik schijn hem wel af en toe gezien te hebben toen ik klein was. Ik herinner me echter niets meer. Altijd doodsbang geweest ook ernaar te vragen. Ben volledig geisoleerd opgevoed, verdere familie van beide kanten ook nooit mogen zien. Nu na 30 jaar kwam het gesprek er op met mijn moeder en geeft ze mij overal de schuld van. IK heb op mijn 6e besloten mijn vader niet te willen zien 'omdat hij geen cadeautjes mee bracht' en IK weet al 30 jaar lang niets omdat ik er zelf nooit naar gevraagd heb. Herinner me nog dat ik op de basisschool zei 'dat ik geen vader had' als klasgenootjes ernaar vroegen. Kortom, uitspraken die een kind nooit uit zichzelf zou doen. Mijn moeder heeft mij dat allemaal aangepraat, gehersenspoeld. Nu ben ik volwassen en ben ik eindelijk ontwaakt uit die hele leugen, heb mijn vader opgespoord en binnenkort ontmoet ik hem. Het is onbeschrijfelijk hoe dat voelt. Heel onwerkelijk, maar ook helemaal fantastisch natuurlijk! Tegelijkertijd ook heel pijnlijk, het is ongelofelijk wat een schade een moeder aanricht door kind en vader van elkaar te scheiden. Het is gewoon een misdaad...

 10. Manja - maandag 07 september 2015 18:49

  Wat herken ik veel en wat is er weinig kennis bij alle instanties die kinderen zouden moeten helpen beschermen! Ik heb mijn dochter al bijna 6 maanden niet meer gezien, het gaat met haar slecht, zij intwikkeld een eetstoornis en heeft door overmatig alcoholgebruik in het ziekenhuis gelegen. Ik mis haar dagelijks en door alle slechte verhalen moet ook haar overige familie en zus haar missen...ik wacht af op de uitslag van het raadsonderzoek...

 11. zegen - dinsdag 10 november 2015 10:28

  wat een prachtige wereld waarin we leven, ik betwijfel of dit nog spreukgebruiker hoe hij het deed !!!
  Mijn mond is vol getuigenis Am zegen bruin, mijn man verliet het huis voor twee jaar naar Zuid-Afrika voor een toerist, betekende hij een prostituee en hij werd betoveren door het meisje van mijn man weigert om terug naar huis te komen, ik huil dag 's nachts op zoek naar die om me te helpen, ik lees een krant over een krachtige spreuken genaamd Dr okojie en ik contact opgenomen met de spreuken om me te helpen mijn geliefde terug naar mij en hij mij vraagt ​​geen zorgen over te maken dat de goden we vechten voor mij .. hij vertelde me medio nacht, wanneer alle de geest in rust zal hij een spreuk om mijn geliefde terug naar mij te herenigen. en dat deed hij in minder dan 3 dagen mijn man terug kwam naar me toe en begon te huilen dat ik voor hem vergeven, ik, ben zo blij voor wat dit spreukgebruiker deed voor
  mij en mijn husband..contact op zijn e-mail drokojiehealinghome@gmail.com.
  zoete lieve Ik ben zo blij voor het feit dat je terug in mijn leven, en weer terug te geven aan mij alles. ik hou van je flater, en de prachtige dankzij gos je vader voor het geven van mij deze oppotunity om elk lichaam te vertellen hoe dankbaar je bent, ik hou van je vader en ik weet dat we allemaal bij u langs binnenkort in Afrika. Neem contact op met deze vader als u een dergelijk probleem hebt, ik beloof je, je zal komen met een goed getuigenis. neem ik ben addviceing u om terug te vechten en neem wat van jou, want ik was enty zonder deze man.

 12. Daantje - zaterdag 07 januari 2017 20:14

  Heel goed dat dit onderwerp aandacht krijgt.Niet alleen vrouwen houden de kinderen weg bij hun vader maar ook andersom. Hier heb ik het zelfde probleem mijn ex houdt de mijn dochter ook weg bij me. Ook al geeft ze aan hier graag te zijn. Hij blokkeert het ouder kind contact en mogen mijn dochter en ik blij zijn dat we elkaar 3 uurtjes kunnen zien. Hij is erg dwangmatig in zijn gedrag en denk dat hij het in belang van zijn dochter van 13 doet, maar ze wil gewoon naar mij toe komen en dan zegt hij dood leuk weet ik lieverd maar zo hebben Wij het afgesproken.. nee zo heeft hij het afgesproken. Hij zegt via de mail dood leuk dat ze er onrustig van word en hij haar daar houdt. Terwijl zijzelf aangeeft dat hij haar juist onrustig maakt omdat ze niet naar mij en haar zussen en haar bonus papa mag. Hij bespeelt haar en zet haar erg onder druk maar legt haar niet uit waarom ze niet mag komen. Ik zie dat gewoon als emotioneel en geestelijke kindermishandeling.

 13. Mensje - woensdag 09 augustus 2017 09:48

  Inmiddels ben ik moeder van 2 volwassen kinderen. Begin jaren negentig ben ik gescheiden van een narcistische man met borderline.
  Ouder verstoting zie je niet vaak dat het een vrouw/moeder overkomt.
  Loop nu richting de 60 maar voel dagelijks het verdriet en de schaamte.
  Na mijn scheiding zei de vader van mijn kinderen als je mij niet wil zal jij je kinderen ook nooit meer zien.
  De mishandelingen kon ik niet meer aan. Vertrok met mijn kinderen en had een omgangsregeling regeling.
  En daarbij zijn familie daar moest ik tegen op boksen mijn ouders lieten het af weten.
  Mijn moeder is vrouw met zwaar narcistische trekken.
  Door dit alles leef ik een terug getrokken leven.

  Mvg Mensje

 14. 8 ball pool tricks - vrijdag 18 augustus 2017 06:51

  It's а game played on a pool table of 6 pockets.

 15. boom beach - zondag 20 augustus 2017 21:41

  Utilize Gunboats to offer support for the ground troops.

 16. boom beach tips - maandag 21 augustus 2017 13:05

  The fun continues even if your base gets assaulted.

 17. mabel - woensdag 30 augustus 2017 00:11

  Ik was pijn en hart gebroken toen er in mijn huwelijk zeven maanden geleden een erg groot probleem was tussen mij en mijn man. Zo verschrikkelijk dat hij de zaak naar de rechtbank voor een scheiding bracht. Hij zei dat hij nooit meer met me wilde blijven, en dat hij me niet meer lief had. Dus hij pakte uit het huis en maakte me en mijn kinderen door zware pijn doorgegeven. Ik heb geprobeerd alle mogelijke middelen om hem terug te krijgen, na veel plezier, maar alles in geen nut. En hij heeft bevestigd dat hij zijn beslissing genomen heeft en hij wilde me nooit meer zien. Dus op een avond, toen ik terug kwam van het werk, ontmoette ik een oude vriend van mij die van mijn man vroeg. Dus ik vertelde hem alles aan hem, dus hij vertelde me dat de enige manier waarop ik mijn man terug kan krijgen is Een spellaster bezoeken, omdat het ook echt voor hem gewerkt heeft. Dus ik geloofde nooit in spelling, maar ik had geen andere keus dan zijn advies te volgen. Toen gaf hij me het e-mailadres van de speltoetser die hij bezocht had. drogogodspellcaster@gmail.com. Dus de volgende morgen stuurde ik een mail naar het adres dat hij aan mij gaf, en de speltoesteller verzekerde me dat ik de volgende dag mijn man terug zal krijgen. Wat een geweldige uitspraak !! Ik geloofde nooit, dus hij sprak met mij en vertelde me alles wat ik moet doen. Dan de volgende ochtend, zo verrassend, mijn man die me de afgelopen 7 maanden niet heeft gebeld, belde me dat hij terugkomde. Zo geweldig!! Dus zo was hij dezelfde dag terug, met veel liefde en vreugde en hij verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn veroorzaakte hij mij en mijn kinderen. Vanaf die dag was onze relatie nu sterker dan voorheen, met behulp van een speltoets. Dus ik zal u daar adviseren als u een probleem hebt met dr ogogo isele, ik geef u 100% garantie dat hij u zal helpen. Email hem op: drogogodspellcaster@gmail.com

 18. Camila Adrian - zondag 03 september 2017 21:03

  Getuigenis over hoe ik mijn man terugkwam. Mijn wereld en mijn leven is terug !!! Na een jaar van gebroken relatie, verliet mijn man me zonder reden. Ik voelde me alsof mijn leven op het punt was om te stoppen, ik had bijna zelfmoord gepleegd. Ik was heel erg emotioneel beneden. (Dankzij een spellaster genaamd Dr IREDIA), die ik online ontmoette. Op een gelukkige dag, toen ik door het internet was, kwam ik veel getuigenissen over deze speeltoestand tegen. Sommigen hebben getuigen dat hij hun ex-liefhebber heeft teruggebracht, sommigen hebben getuigen dat hij baarmoeder herstelt, kanker, Hiv en andere ziekte genezen, sommigen hebben getuigen dat hij een spelling kan opheffen om te stoppen met echtscheiding enzovoort. Ik kwam ook over een bepaald getuigenis, het ging over een vrouw die CINDY heette, ze beweerde dat hij in minder dan twee dagen haar ex-liefhebber had teruggebracht en aan het eind van haar getuigenis droeg ze het IREDIA e-mailadres. Na het lezen van al deze, besloot ik het eens te proberen. Ik heb contact opgenomen met hem via email drirediaherbalhome@gmail.com en verklaarde mijn probleem aan hem, hij zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat in 48 uur mijn man naar me terugkwam. Tot mijn verbazing kwam mijn man naar mijn huis en vroeg me om hem te vergeven. We hebben onze problemen opgelost en we zijn zelfs gelukkiger dan voorheen ...
  Dr IREDIA is echt een begaafde man en ik zal niet stoppen met het publiceren van hem omdat hij een geweldige man is ... Als u een probleem hebt en u zoekt een echte en echte spellaster om al uw problemen voor u op te lossen. Hij is legitiem. Contacteer hem op zijn email, DRIREDIAHERBALHOME@GMAIL.COM

 19. phillycode.org - dinsdag 05 september 2017 17:36

  We adore the content made by our fans, so we created this fan kit for you.

 20. Brigitte - zondag 01 oktober 2017 10:01

  Als moeder van één dochter, weet ik hoeveel verdriet het je doet, als je enig kind tegen je wordt opgezet, na of bij de scheiding, ik herinner me nog de woorden: ik zal ervoor zorgen dat je je kind niet meer ziet!
  Ik heb mijn dochter, die inmiddels 30 is en 2 kindjes heeft, sinds méér dan 12 jaar niet gezien en ze weigert elk contact met me.
  Het kind heeft nergens schuld aan, maar de vader die zo denkt de moeder levenslang te kwetsen, vergeet dat hij zijn eigen kind hierdoor geestelijk mishandelt, want een kind heeft recht op liefde van beide ouders.
  Het kind kan nooit volledig gelukkig zijn hierdoor, en dat vind ik nog het ergste.
  Ik heb hem vergeven, maar wat hij mijn kind heeft aangedaan, kan ik niet vergeten.
  Hopelijk beseft hij dit een dag...en meestal zijn het misschien de vaders die hun kinderen niet meer zien, graag aandacht voor mama's in deze situatie, want die worden vlug vergeten!

 21. Peter vd Bent - woensdag 08 november 2017 01:06

  16 maanden geleden dat ik en mijn partner uit elkaar zijn gegaan doet ze er alles aan om mijn kind bij me weg te houden. Ik heb mijn zoon van nu 5 jaar 14 uur totaal gezien in de afgelopen 16 maanden.
  Ik ben ten einde raad en vraag me af waar we nog goed aan doen.
  Mijn zoon wil ook telefonisch niet meer met me praten.
  Mijn ex handeld uit haat en gebruikt onze zoon als speelbal.
  En het bizarre slechte oneerlijke recht systeem in Nederland treed niet op.
  Ik kan nog wel uren door gaan zo.
  Wat moet ik hiermee ?
  Gr Peter

 22. Peter vd Bent - woensdag 08 november 2017 01:06

  16 maanden geleden dat ik en mijn partner uit elkaar zijn gegaan doet ze er alles aan om mijn kind bij me weg te houden. Ik heb mijn zoon van nu 5 jaar 14 uur totaal gezien in de afgelopen 16 maanden.
  Ik ben ten einde raad en vraag me af waar we nog goed aan doen.
  Mijn zoon wil ook telefonisch niet meer met me praten.
  Mijn ex handeld uit haat en gebruikt onze zoon als speelbal.
  En het bizarre slechte oneerlijke recht systeem in Nederland treed niet op.
  Ik kan nog wel uren door gaan zo.
  Wat moet ik hiermee ?
  Gr Peter

 23. Adventure - zondag 17 december 2017 21:56

  Ook ik herken veel in alle verhalen. Toen ik 3 was (22 jaar geleden) zijn mijn ouders gescheiden. Ik woonde bij mijn moeder en zag mijn vader 1 weekend in de 14 dagen en later 1 weekend per maand. Mijn moeder heeft ons (mij en mijn zus) altijd verteld dat mijn vader een slechte man was en niks voor ons over had en ons niet vaker wou zien dan dat ene weekend. Hij had geen tijd voor ons was de boodschap.
  Toen ik 11 was en we verhuisden naar een naastgelegen provincie was dat het einde van de omgangsregeling. Mijn vader wou ons niet ophalen zo vertelde mijn moeder. Daarna heb ik hem niet meer gezien. Wel had ik zijn mailadres en stuurden we elkaar elke verjaardag een e-card.
  Mijn moeder wist dat ik dit deed en verbood mij zo rond mijn 17e dit nog te doen vanwege studiefinanciering. Als ik ook maar iets aan contact zou hebben met mijn vader zou zijn inkomen ook meetellen en zou ik niet rond kunnen komen van de stufi. Dus een paar jaar niet gedaan, maar na m'n studie toch de draad weer opgepakt.
  Mijn laatste verjaardag had ik erg de behoefte om hem wat van mij te laten zien dus toen heb ik hem een bedankkaartje gestuurd met daarop foto's van mij en wat voor mij belangrijk is. Een paar dagen later zag ik dat hij me op LinkedIn opgezocht had en dat vond ik heel spannend maar ook heel leuk. Ik durfde toen de stap nog niet te zetten naar echt contact en heb het er dus verder bij gelaten.
  Afgelopen november was hij jarig en heb ik hem als vanouds weer een ecard gestuurd. Tot mijn grote verrassing kreeg ik een bedankmailtje terug met daarin de voorzichtige vraag of ik misschien een keer bij wou praten. Bloedspannend vond ik het om terug te mailen dat ik dat graag wou en hoe hij zou reageren. Afgelopen dinsdag hadden we onze eerste date en deze was erg geslaagd! We lijken erg op elkaar qua karakter en mening, ondanks dat hij geen invloed heeft gehad in mijn opvoeding. Ik vond het een erg bijzondere ervaring.
  Ik heb veel gevraagd en gehoord over hoe zijn ervaring is geweest om mij en mijn zus niet meer te zien. 10 jaar lang heeft hij gevochten om ons te zien, tot zijn advocaat hem adviseerde om het op te geven, hij zou het nooit winnen van mijn moeder.
  Afgelopen vrijdag is hij op bezoek geweest op mijn werk en aankomende vrijdag gaan we weer uit eten. Nog steeds ben ik bloednerveus dat het misschien fout loopt. "Wat als m'n moeder gelijk heeft en dit echt een slechte man is?" "Wat als ik hem weer moet verliezen.. als het toch niet klikt". Een vechtscheiding waarbij 1 ouder de ander zwart maakt (intentioneel of niet) maakt zeker veel in kinderen kapot. Zoals mijn moeder die altijd vertelde dat we niet belangrijk genoeg waren voor mijn vader, dit heeft bij mij geresulteerd in behoorlijk wat zelfbeeldproblemen. Ik heb altijd gedacht dat ik het niet waard was en nooit goed genoeg was en heb continu bevestiging nodig. Inmiddels weet ik dit van mezelf en kan ik er aan gaan werken.

  Ik weet dat mijn moeder binnen haar kunnen alles heeft gedaan om mij en mijn zus de best mogelijke opvoeding te geven en voor zover ik kan beoordelen is dat goed gelukt.

  Ik hoop dat ik mijn relatie met mijn vader op kan gaan bouwen en dat ik dit ooit ook mijn moeder kan vertellen. Voor nu ben ik erg blij dat we weer contact hebben.

 24. Camila Adrian - zaterdag 28 april 2018 15:33

  Hallo mijn respectabele kijker, ik schrijf dit artikel om de wereld te vertellen hoe HEAR ARIDIA mijn ex-echtgenoot me terugbracht. Dit is de reden waarom ik het op mezelf heb genomen om deze grote spreukgieter, LORD ARIDIA, te bedanken omdat hij door zijn hulp mijn leven werd meer vervuld van liefde en ik ben blij om te zeggen dat mijn ex-echtgenoot die de afgelopen 3 jaar van mij is gescheiden, bij mij terugkwam en smeekte om acceptatie van mij. Dit was een schokkende gebeurtenis, want voordat ik contact opnam met LORD ARIDIA, smeekte ik mijn ex-echtgenoot om bij mij terug te komen, maar met de hulp van LORD ARIDIA, laat ik nu mijn relatie herstellen.
  Mijn advies aan de hele wereld is om een rechtmatige spell-caster te vinden zoals LORD ARIDIA. sterf niet in stilte, er is nog steeds een zeer goede spreukhulp in de wereld van vandaag. Je zult een betere relatie hebben als je alleen via zijn e-mail contact met hem kunt opnemen: drirediaherbalhome@gmail.com
  Reik naar LORD ARIDIA en zorg dat je huwelijksproblemen oplossen zoals ik.

 25. Barbara Shocker - zaterdag 12 mei 2018 03:35

  Ik heb nog nooit iemand gezien of gehoord van een man als Heer Bubuza, Heer Bubuza is een God in menselijke gedaante, mensen noemen hem de God op aarde.!!! Mijn man bedriegt mij altijd en elke keer als ik hem zeg om te stoppen met vals spelen, zal hij overstuur raken en dreigen het huis te verlaten, hij blijft maanden bedriegen omdat hij de andere vrouw naar huis zal brengen als ik er niet ben. Ik hield zoveel van hem en wilde hem niet kwijtraken, maar tot mijn grote verbazing kwam ik op een dag terug van zijn werk en ontdekte dat hij zijn spullen nam en bij de andere vrouw ging wonen. Ik huilde en bleef een lange tijd alleen totdat mijn vriend op kantoor me vertelde hoe Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te brengen na 6 jaar scheiden, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en vertelde hem mijn situatie en hij zei tegen mij: hij zal me helpen en mijn man zal terug komen en smeekt me op zijn knieën binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grootste vreugde gebeurde alles binnen 13 uur, precies zoals Lord Bubuza eerder zei...Mijn man kwam bij me terug en viel op zijn knieën huilend en smeekte hem hem te vergeven. Heb je hulp nodig? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 26. Marie - maandag 14 mei 2018 11:06

  Hallo dames en vriendelijke mannen ben Marie Krajewski uit Duitsland, ik wil de grote dokter Oboh bedanken voor het helpen weer een gelukkige vrouw te worden door mijn man terug te brengen die mij en mijn dochter heeft achtergelaten voor een andere vrouw. Ik ben de afgelopen 2 jaar door dit trauma heen gegaan, maar heb zoveel geluk gehad dat ik in contact kwam met Dr. Oboh die mijn man terugbracht met zijn krachtige betovering. Nu is mijn man niet alleen terug voor mij, maar een veranderd man die nu van mij en onze dochter houdt zoals nooit tevoren. Ik weet echt niet hoe ik de Grote Oboh moet waarderen vanwege wat hij voor mij heeft gedaan. Mijn mensen daar die ook huwelijksproblemen hebben vanwege relatieproblemen, ik raad u aan contact op te nemen met dokter Oboh voor hulp en ik verzeker u dat uw zaak zal worden afgehandeld. Je kunt Dr Oboh bereiken via: obohtempleofanswer@gmail.com

 27. Bart - donderdag 17 mei 2018 15:56

  Ik hoor net dat ook mijn laatste kind niets meer met me te maken wil hebben. Ik vind dat prima. Kinderen en mijn ex hebben mijn leven tot een “financieele” hel gemaakt. Geloof me je kunt beter alleen zijn dan leeggezogen worden door zo’n stelletje parasieten. Bah 30 jaar van mijn leven kapot. En door!

 28. alliance hacker - vrijdag 08 juni 2018 10:04

  Hallo, bitcoin loading ist momentan verfügbar, ich lade deine leere Bitcoin Wallet, die wir 50/50 teilen. Bei Interesse senden Sie bitte eine Nachricht per E-Mail boww.
  Wir hacken auch in alle (IKT) zu erschwinglichen Preisen ein.
  Wir bieten Noten Änderungen und Upgrades.
  Facebook Hack und alle Social Media Hacks,
  Yahoo Hack, Google Mail Hack, Outlook Hack, etc
  Wir sind Datenbank-Hack-Experte,
  Computer-Analyst und Berater,
  Schultransfer und Zertifikatsfälschung.
  Bank Logins, Geldtransfer und, Dead fullz, WU Transfer, MoneyGram, Kreditübertragung, Credit Wipe, Reparatur Kredit Bericht, bitcoin hack.
  Überprüfte Konten für die Übertragung.
  Für all Ihre Cyber-Arbeit und Hack.
  Löschen von Vorstrafen und Abrufen von verlorenen Dateien.
  Installation von Software und CCTV-Tracking.
  Hinweis: Wir zeigen Ihnen Beweise, bevor Sie Geld bezahlen. Kürzlich haben wir ein britisches Bankkonto gehackt, um Geld an einen der Interessenten zu überweisen.
  Bitte, ich glaube an Seriosität und Entschlossenheit, ein Ziel zu erreichen. Es wird erwartet, dass nur ernsthafte Anfragen eingehen.
  Kontaktieren Sie uns unter allianzhacker999@gmail.com
  Unsere Liste der Dienstleistungen wird wie folgt beschrieben
  1. Universitätsabschlüsse ändern sich
  2. WhatsApp Hack
  3. Hackerkonten
  4. Twittern hacken
  5. E-Mail-Konten hacken
  6. Gehackte Website
  7. Server stürzte Hack ab
  8. Software Sales Spyware und Keylogger
  9. Wiederherstellen verlorener Dateien / Dokumente
  10. Löschen Sie den Strafregister-Hack
  11. Datenbanken hacken
  12. Verkaufskartenverkauf aller Arten
  13. Nicht rückverfolgbare IP
  14. Hack von einzelnen Computern
  15. Geldüberweisung
  16. Anrechnung
  17. Facebook-Hack
  18. Bitcoin lädt
  Unser Service gehört zu den Besten, was Online-Jobs angeht.
  E-Mail: ALLIANCEHACKER999@GMAIL.COM

 29. alliance hacker - vrijdag 08 juni 2018 10:05

  Hallo, bitcoin loading ist momentan verfügbar, ich lade deine leere Bitcoin Wallet, die wir 50/50 teilen. Bei Interesse senden Sie bitte eine Nachricht per E-Mail boww.
  Wir hacken auch in alle (IKT) zu erschwinglichen Preisen ein.
  Wir bieten Noten Änderungen und Upgrades.
  Facebook Hack und alle Social Media Hacks,
  Yahoo Hack, Google Mail Hack, Outlook Hack, etc
  Wir sind Datenbank-Hack-Experte,
  Computer-Analyst und Berater,
  Schultransfer und Zertifikatsfälschung.
  Bank Logins, Geldtransfer und, Dead fullz, WU Transfer, MoneyGram, Kreditübertragung, Credit Wipe, Reparatur Kredit Bericht, bitcoin hack.
  Überprüfte Konten für die Übertragung.
  Für all Ihre Cyber-Arbeit und Hack.
  Löschen von Vorstrafen und Abrufen von verlorenen Dateien.
  Installation von Software und CCTV-Tracking.
  Hinweis: Wir zeigen Ihnen Beweise, bevor Sie Geld bezahlen. Kürzlich haben wir ein britisches Bankkonto gehackt, um Geld an einen der Interessenten zu überweisen.
  Bitte, ich glaube an Seriosität und Entschlossenheit, ein Ziel zu erreichen. Es wird erwartet, dass nur ernsthafte Anfragen eingehen.
  Kontaktieren Sie uns unter allianzhacker999@gmail.com
  Unsere Liste der Dienstleistungen wird wie folgt beschrieben
  1. Universitätsabschlüsse ändern sich
  2. WhatsApp Hack
  3. Hackerkonten
  4. Twittern hacken
  5. E-Mail-Konten hacken
  6. Gehackte Website
  7. Server stürzte Hack ab
  8. Software Sales Spyware und Keylogger
  9. Wiederherstellen verlorener Dateien / Dokumente
  10. Löschen Sie den Strafregister-Hack
  11. Datenbanken hacken
  12. Verkaufskartenverkauf aller Arten
  13. Nicht rückverfolgbare IP
  14. Hack von einzelnen Computern
  15. Geldüberweisung
  16. Anrechnung
  17. Facebook-Hack
  18. Bitcoin lädt
  Unser Service gehört zu den Besten, was Online-Jobs angeht.
  E-Mail: ALLIANCEHACKER999@GMAIL.COM

 30. Anne - dinsdag 03 juli 2018 12:47

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het helpen herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik niet in staat was om mijn man een kind te geven na 10 jaar kinderloos huwelijk. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Lord Bubuza voorstelde omdat Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me heeft verteld. Het was een grote schok voor me toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef hem wat ik deed. In minder dan twee maanden kreeg ik een babyjongen en droeg ik hem. Vandaag ben ik weer gelukkig omdat mijn vreugdevolle huwelijk werd hersteld door Lord Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

 31. Godelieve - woensdag 11 juli 2018 22:27

  PRACHTIGE:

  Hallo allemaal, ik ben Godelieve, ik wil mijn levensverhaal delen met de wereld over hoe ik mijn man kreeg, vooral ik kreeg mijn geluk terug, ik bedoelde een advertentie van een Dr. Odia op het internet over hoe hij een dame helpt haar vriendje terugkrijgen, dus ik moet contact met hem opnemen om me te helpen mijn huwelijk te herstellen, mijn man heeft me 5 jaar getrouwd gelaten met een andere dame te trouwen, maar toen ik contact opnam met Dr Odia om hulp, zei hij dat ik moest ontspannen dat hij zou helpen ik, Dr. Odia bracht mijn man terug die me 5 jaar verliet in slechts 24 uur, dit is een krachtige spreuk die ik nog nooit zo heb gezien in mijn leven, hij bracht mijn man terug naar mij in slechts 24 uur en vertelde me dat ik zal mijn eigen kind hebben, vandaag heb ik een 1 jaar oude baby, deze man is geweldig, in het geval van iemand die hulp nodig heeft en contact met hem wil opnemen, kun je hem bereiken via: Email: odiasolutioncenter@gmail.com, Viber Number : +27638836445. Whats-app-nummer: +2349065101630.

 32. Josette Finn - vrijdag 13 juli 2018 16:58

  Ben gewoon blij ben onder mensen die prachtige dingen schrijven over deze grote man, door God gezonden, Am Josette Finn uit Nederland ben hier om het geweldige te delen dat Dr. Sacre voor mij heeft gedaan na 2 jaar huwelijk mijn man die ik zo graag heb gevraagd om een scheiding hij zei dat hij niet langer geïnteresseerd was in het huwelijk ik was wat er over hem heen kwam hij zei dat hij zijn moe was en zei me om in te pakken en ik besloot het niet te doen dan pakte hij zijn paar dingen in en liet me thuis ik was echt geschokt Toen dit allemaal gebeurde, was de volgende dag een brief van de advocaat dat ik op 13 juli 2018 voor de rechtbank moest verschijnen, wat veronderstelt dat ik vandaag in diepe tranen ben dat wat mijn geliefde overkwam, hij zijn nooit leuk vond en ik geloof dat hij in de ban was dat hij me nu als niets meer aankeek dan dat ik mijn best deed om hem terug te krijgen tot een paar dagen geleden toen ik naar de radio luisterde toen een programma werd genoemd met de naam (HOE KREEG IK TERUG MIJN EX) mensen deelden daar hun probleem en gaven ook getuigenis hoe het was opgelost b y Dr Sacre en hoe scheiding werd geannuleerd binnen 24 uur, ik was zo blij dat Dr Sacre contact werd uitgegeven in het programma dus ik ging ook op het internet en ik las goede recensies over Dr Sacre, hoe hij veel mensen heeft geholpen, dus ik was gewoon blij en besloot contact met hem op te nemen wat ik deed en alles aan hem uitlegde hij vertelde me net dat echtscheiding zou worden geannuleerd en mijn geliefde terug zou zijn binnen 24 uur ik legde al mijn vertrouwen op Dr Sacre geloof me dat hij niet faalde mijn geliefde kwam terug precies wanneer de 24 uur was voltooid ben zo blij voor wat Dr Sacre heeft gedaan alsjeblieft je hoeft niet meer te tranen meer Dr Sacre is hier om ons probleem op te lossen en je kunt contact met hem opnemen op sacretempleofpower@gmail.com of bel / WhatsApp : +2348159768201

 33. Summer - zaterdag 14 juli 2018 20:24

  As the Second games aren't specifically superior, the 3D people are totally amazing.

 34. Anne Charles - donderdag 26 juli 2018 12:02

  Ik wil Heer Bubuza bedanken voor zijn hulp bij het herstellen van mijn huwelijk. Het begon allemaal toen ik mijn man, een soort dat tien jaar kinderloos getrouwd was, niet kon verdragen. Het kwam erop neer dat mijn man het zat was en het huis verliet, ik huilde bij een vriend die me aan Heer Bubuza voorstelde vanwege Heer Bubuza haar hielp om haar man terug te krijgen toen hij haar verliet voor een andere vrouw. Ik vertelde Lord Bubuza het probleem waar ik doorheen ging en hij vertelde me dat mijn man terug zal komen naar mijn smeekbede om hem terug te nemen binnen 12 tot 16 uur en dan zal ik zwanger zijn.. Ik volg strikt alle instructies van Lord Bubuza en heb alles gedaan wat hij me verteld heeft. Het was een grote schok voor mij toen ik deed wat Lord Bubuza me vertelde. Mijn man kwam 14 uur later terug en huilde en smeekte me om vergeef zoom wat ik gedaan heb. In minder dan twee maanden heb ik een babyjongen verwekt en gebaard .. Tegenwoordig ben ik op het lijf geweest, er stond een groot aantal mensen op Heer Bubuza. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me van via WhatsApp: +1 518 558 5109...!!!

 35. Rebecca Ortiz - vrijdag 27 juli 2018 00:09

  Mijn naam is Rebecca Ortiz uit de VS Massachusetts, ik wil getuigen aan het grote publiek hoe mijn relatie werd hersteld door de grote macht van Dr. Adoda na drie maanden van eenzaamheid, mijn ex-minnaar belde me na mijn contact met dr. Adoda dat hij wil dat we terugkomen en een goed huis beginnen, nu zijn we weer gelukkig samen als geliefden. Allemaal dankzij dr. Adoda die een liefdesbetovering voor mij heeft gedaan voor mijn ex geliefde om naar huis terug te keren. Ik zal dit blijven delen met mensen die ook hulp nodig hebben om dit te zien voor zijn geweldige hulp. U kunt contact met hem opnemen via zijn e-mailadres adodalovespelltemple@gmail.com of whatsapp op +2348112825421. Je kunt ook op deze link klikken (https://m.youtube.com/watch?v=1hd_EkU-jJo) om zijn video op YouTube te bekijken.

 36. Dr. Kavaki - maandag 06 augustus 2018 14:01

  ik wil God danken voor het gebruik van Dr. Kavaki als mijn bron van redder na 2 jaar werkloosheid en mijn geliefde heeft me 2 jaar alleen gelaten, ik ben pas gebroken toen ik in contact kwam met dr. Kavaki nadat ik een dames getuigenis zag over hoe zij werd geholpen door dezelfde Dr. Kavaki, dus ik besloot om met hem in contact te komen en toen ik hem al mijn problemen vertelde, lachte hij en zei hij dat dit geen probleem is dat alles in 3 dagen goed zal komen. Precies de derde dag belde mijn ex-geliefde mij, ik was geschokt en wat mij het meest verbaasde was dat een bedrijf dat ik meer dan 4 maanden lang heb gebeld me belde en zei dat ik zo snel mogelijk mijn werk zou moeten hervatten. Ben Dr Kavaki zo dankbaar als je wilt in contact met hem kavakispelltemple@outlook.com Hij heeft de betovering als volgt

  (1) Als u uw ex terug wilt.
  (2) u heeft een scheiding nodig in uw relatie
  (3) U wilt gepromoot worden in uw kantoor.
  (4) U wilt dat dames en heren achter u aan rennen.
  (5) Als u een kind wilt.
  (6) Je wilt rijk zijn.
  (7) U wilt uw man en vrouw binden om voor altijd de uwe te zijn.
  (8) Als u financiële hulp nodig heeft.
  (9) Kruidenverzorging
  Neem vandaag nog contact met hem op via e-mail: kavakispelltemple@outlook.com

 37. Anna Philip - zondag 12 augustus 2018 13:01

  GETUIGENIS VAN EEN GEWELDIGE SPELL CASTER
  Mijn naam is Anna Philip. Dit is een getuigenis van een geweldige spreukgieter 'DR IMOSE' die mij hielp bij het herstellen van mijn liefdesleven. De dag dat mijn man me verliet, leek het somber, en de atmosfeer was zwaar van onzekerheden. Alles leek bleek en daarom besloot ik om hulp te zoeken bij spell-casters die mijn ex-echtgenoot terug kunnen brengen. Zoals verwacht, ging ik op internet en zoals je ook hebt gezien in je zoektocht naar een betrouwbare spell caster, zag ik dat veel getuigenissen werden gedaan door spellers in het herstel van ex-echtgenoten en geliefden. Gedreven door het geloof in DR IMOSE nam ik contact met hem op en nadat hij hem dingen had uitgelegd, accepteerde hij de uitdagingen op het terrein. Hij deed het uitstekend. Mijn ex-echtgenoot is terug met meer zorg en genegenheid. Ik wil daarom van deze gelegenheid gebruik maken om hem te feliciteren met zijn onbaatzuchtige dienstbaarheid aan mijn situatie. Prijzenswaardig, hij toonde veel moed bij het aangaan van de ontmoedigende taak om oplossingen te vinden voor praktisch elk probleem. Neem contact op met zijn e-mail: imosesolutiontemple@gmail.com. bel of Whatsapp hem op +1-619-830-4690

 38. Mila - woensdag 22 augustus 2018 20:23

  Mijn naam is Jami Mila, ik ben dolgelukkig omdat mijn gebeden eindelijk zijn beantwoord, ik heb altijd mijn ex-echtgenoot terug willen hebben, omdat ik wilde dat mijn familie gelukkig was, totdat ik dokter Egbo online ontmoette die mijn problemen voor mij oploste.
  Ik deel deze getuigenis omdat ik geloof dat zij ook mensen zijn die oplossingen nodig hebben voor dit soort problemen. Toen mijn ex-man me verliet, was ik erg verwoest en ik wilde hem altijd terug, maar hij kwam tot een periode dat ik hem niet langer meer wilde hebben vanwege de pijnen die hij me heeft laten doormaken.
  Maar na 3 jaar, mijn eerste zoon was 6 jaar oud, kwam hij thuis van school en zei dat hij zijn vader miste en alle liefde die hij toonde toen hij bij ons was. Het gevoel snelde door me heen als een emotionele inspanning en ik had ook een enorme drang om terug te vechten om hem terug te krijgen.
  Wat ons overkwam dat leidde tot onze scheiding was wat ik niet kon bedenken, omdat ik hem nooit om een ​​goede reden beledig.
  Na genoeg nadenken en pijnen nam ik contact op met Dr. Egbo online nadat ik over hem had gelezen over hoe hij anderen heeft geholpen met hun probleem, vergelijkbaar met die van mij, en ik nam contact met hem op en legde hem alles uit wat ik met mijn zoon heb gedaan vanwege mijn man .Dr egbo antwoordt en belooft me niet bang te zijn dat hij naar ons terug zal keren, hij vertelde me alles wat we moeten doen voor een paar dagen en wat gebeden bezwering.
  Na ongeveer een week of zo nam mijn man contact met ons op en hij vond het erg jammer en hij schaamde zich zo om zelfs maar naar huis terug te komen, nadat hij het gesprek had beëindigd, bel ik hem terug en smeek hem om naar huis terug te komen omdat we alles mist hem serieus en we hebben hem vergeven.
  de volgende dag keert mijn man naar huis terug naar mij en mijn jongen, en we zijn nu weer heel gelukkig en met plezier samen.
  Ik ben zo heel blij om elk lichaam te schrijven over mijn nieuwe familie en vreugde, en wat vader Egbo heeft gedaan met mij en mijn familie.
  alsjeblieft, als je dit nu ook doorgeeft, wil ik dat je vriendelijk contact opneemt met zijn privé e-mailadres voor een perfecte oplossing.
  dregbosolutioncenter@gmail.com. bedankt voor je tijd,

 39. Donna - donderdag 13 september 2018 11:14

  GETUIGENIS

  Mijn naam is Donna, ik kom uit Polen, ik deel dit met de wereldbasis op mijn ware levensverhaal, ik wil de wereld om te weten over Dr. Ogundele, een groot man die krachtig en eerlijk is, ik had problemen met mijn man en hij ging van me scheiden, alleen omdat ik na 9 jaar huwelijk geen kind voor hem had, en ik overal naar hulp zocht, wist dat iemand me kon helpen en ik zag een advertentie van één man die over Dr Ogundele praatte over hoe hij kon 24 uur met hem helpen, ik nam snel contact met hem op en hij vertelde me dat hij me met mijn probleem zou helpen met 48 uur, ik was niet zeker van zijn woorden, tot nu toe bracht hij mijn man terug die in minder dan 48 uur vertrok en sinds de terugkeer van mijn man ben ik de meest gelukkige vrouw op aarde omdat ik zwanger ben van een babyjongen, ik ben vandaag aan het getuigen omdat ik Dr Ogundele heb verteld dat ik de wereld over hem zal laten weten en zelfs voor degenen onder u die oplossingen nodig hebben in je leven problemen, neem vandaag contact met hem op en heb een oplossing via: WhatsApp en Viber Chat: +276388364 45. E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com

 40. Kari - woensdag 26 september 2018 23:08

  Mijn naam is KARI, heb ik in de grote bondage al bijna 2 jaar lijden in de handen van een bedriegende echtgenoot, waren we gelukkig en goed leven totdat hij bedoelde zijn oude tijd vriendin en hij begon haar dating buiten ons huwelijk. Voordat je het wist, stopte hij met de zorg voor zijn eigen gezin. Het kwam tot op zekere hoogte, hij was van plan met haar te trouwen en van mij zijn eigen vrouw te scheiden, ik heb hem gehuild en gerapporteerd aan zijn familie, maar hij heeft nooit naar iemand geluisterd dan om mijn verhaal kort te houden ik kwam op zoek naar een echte spiritist die hun relatie zouden kunnen vernietigen en hem terug zouden laten komen naar mij en onze 2 kinderen.

      Op mijn zoektocht zag ik verschillende mensen getuigenissen geven over hoe hun huwelijken werden hersteld door Dr. Okosu.
   Ik koos zijn e-mail en vertelde mijn verhaal aan hem en hij stemde erin toe mij te helpen. Nadat zijn werk voor mij klaar was, hadden mijn man en de vriendin op de derde dag ruzie en sloeg hij haar in elkaar en kwam hij thuis, smeekte mij en de kinderen om vergeving te vragen. Hij zei dat zijn ogen nu helder zijn en dat hij nooit meer iets zal doen om zijn gezin pijn te doen en te beloven een zorgzame vader te zijn en nooit meer vals te spelen. Ik ben zo blij dat ik hem niet heb verloren aan het meisje. alle waardering gaat uit naar Dr Okosu, want je bent een Grote Man, door God gezonden om de mensen van deze wereld te helpen. Ik heb smaak van de wonderen van je hulp en ik zal blijven vertellen over je goede werken. en voor wie dit mogelijk is. Dit is zijn e-mailadres: drokosu01@gmail.com whatsApp-nummer is

  +2348119663571

 41. Silvia Patrik - vrijdag 28 september 2018 22:04

  How i got my husband back. I am Silvia Patrik by name I never believed in love spells or magic until I met this spell caster once when i went to see my friend in Africa this year on a business summit. I meant a man who's name is Dr Isikolo he is really powerful and could help cast spells to bring back one's gone, lost, misbehaving lover and magic money spell or spell for a good job or luck spell. I'm now happy & a living testimony cos the man i had wanted to marry left me 5 weeks before our wedding and my life was upside down cos our relationship has been on for 3years. I really loved him, but his mother was against us and he had no good paying job. So when i met this spell caster, i told him what happened and explained the situation of things to him. At first i was undecided, skeptical and doubtful, but i just gave it a try. And in 2 days when i returned to Germany, my boyfriend (now husband) called me by himself and came to me apologizing that everything had been settled with his mom and family and he got a new job interview so we should get married. I didn't believe it cos the Dr Isikolo only asked for my name and my boyfriends name and all i wanted him to do. Well we are happily married now and we are expecting our little kid, and my husband also got the new job and our lives became much better. His email is: isikolosolutionhome@gmail.com or Whatsapp him on +2348133261196

 42. jones - zaterdag 27 oktober 2018 06:54

  DANKZIJ GROOT DR. Zonnig VOOR HET OPLOSSEN VAN MIJN PROBLEMEN ZIJN E-MAIL IS (drsunnydsolution1@gmail.com
  mijn naam is Miss Fatima, ik was 5 jaar getrouwd met mijn man en we leefden gelukkig samen voor deze jaren en niet voordat hij naar Australië reisde voor een zakenreis waar hij dit meisje ontmoette en sindsdien hij mij en de kinderen en liefde haat haar alleen. dus toen mijn man terugkwam van de reis, zei hij dat hij me en mijn kinderen niet meer wilde zien, dus dreef hij ons het huis uit en ging hij nu naar Australië om die andere vrouw te zien. dus ik en mijn kinderen waren nu zo gefrustreerd en ik verbleef gewoon bij mijn moeder en ik was niet goed aan het behandelen omdat mijn moeder met een andere man trouwde na mijn vaders dood, dus de man met wie ze trouwde, behandelde haar niet goed, en mijn kinderen waren zo in de war en ik was op zoek naar een manier om mijn man terug naar huis te krijgen, omdat ik hem zo graag liefheb en koester. Op een dag toen ik op mijn computer aan het surfen was, zag ik een getuigenis over deze spell caster DR Sunny, getuigenissen gedeeld op het internet door een dame en het maakt zoveel indruk op me dat ik er ook aan denk om het eens te proberen. In het begin was ik bang, maar toen ik bedacht wat ik en mijn kinderen doormaken, nam ik contact met hem op en hij zei dat ik kalm moest blijven gedurende slechts 24 uur dat mijn man bij mij terug zou komen en tot mijn grote verrassing ontving ik een telefoontje van mijn man op de tweede dag na het vragen van de kinderen en ik belde DR Sunny en hij zei dat je problemen mijn kind zijn opgelost. dus dit is hoe ik mijn familie terugkrijg na een lange stress van remmen door een kwaadaardige dame dus met al deze hulp van DR Sunny, ik wil dat jullie allemaal op dit forum meegaan om een ​​enorme dank te zeggen aan DR Sunny en ik zal ook advies voor iemand in dergelijke of soortgelijke problemen of andere problemen moet ook contact met hem opnemen, zijn e-mail is) (drsunnydsolution1@gmail.com) hij is de oplossing voor al uw problemen en problemen in het leven. nogmaals zijn e-mailadres is (drsunnydsolution1@gmail.com)

  HIJ IS GESPECIALISEERD IN DE VOLGENDE SPELL.

  (1) Als u uw ex terug wilt.

  (2) als je altijd slechte dromen hebt.

  (3) Als u gepromoot wilt worden in uw kantoor.

  (4) Als u wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.

  (5) Als u een kind wilt.

  (6) Als je rijk wilt zijn.

  (7) Als u uw echtgenoot / echtgenote voor altijd wilt binden.

  (8) Als u financiële hulp nodig heeft.

  (9) Hoe u werd opgelicht en u wilt uw verloren geld terugkrijgen.

  (10) als u uw scheiding wilt stoppen.

  (11) als u van uw man wilt scheiden.

  (12) als u wilt dat uw wensen worden toegekend.

  (13) Zwangerschapsspelletje om zwanger te worden

  (14) Garandeer dat je de verontrustende rechtszaken en echtscheidingen wint, ongeacht hoe het staat

  (15) Zorg dat uw huwelijk of relatie niet kapot gaat.

  (16) als u een ziekte hebt zoals (H I V), (KANKER) of een ziekte.

  (17) als je gebeden nodig hebt voor verlossing voor je kind of jezelf.

  (18) u wilt genezen van diabetes, herpeskuur, hiv- en aidskuur, borstkanker en genezing van kanker,

  zorg er opnieuw voor dat je contact met hem opneemt als je een probleem hebt hij zal je helpen. zijn e-mailadres is (drsunnydsolution1@gmail.com) onmiddellijk contact met hem op .... bel of whatsapp hem nummer op +2349030731985

 43. Ronny Van Sergers - zondag 11 november 2018 00:15

  Ik was besmet met een virus genaamd HERPES, ik voelde dat dit het einde van het leven voor mij was omdat ik naar verschillende ziekenhuizen ging voor genezing, maar na de behandeling enkele weken later zal hetzelfde HERPES-virus terugkomen. Ik bleef mijn hard verdienende geld uitgeven aan dit virus om er zeker van te zijn dat ik genezen en vrij zou zijn zoals elke andere persoon in de wereld zonder ziekte, maar dit HERPES-virus zal niet alleen ooit blijven zitten toen ik op het internet aan het surfen was Ik kwam een ​​getuigenis tegen van sommige mensen die getuigden over hoe Lord Bubuza hen genas van KANKER en een aantal andere ziekten, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via e-mail en vertelde hem mijn situatie. Later reageerde Lord Bubuza en hij zal mijn HERPES-virus genezen met zijn kruidenmedicatie. Ik deed alles wat Lord Bubuza vertelde en volgde zijn instructies op de juiste manier op en tot mijn grote verbazing werd ik genezen en vandaag maak ik het een jaar nadat ik was genezen en ik zei tegen mezelf dat ik de wereld zou laten weten hoe ik werd genezen door Lord Bubuza. Ben je besmet met een ziekte of virus? Heeft u een kind of enige vorm van hulp nodig? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 44. Stephanie - woensdag 14 november 2018 15:41

  Nadat mijn vriend van een jaar uit elkaar was gegaan, kon ik nauwelijks spreken zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik heb een WhatsApp-chat geboekt met Dr odia, omdat ik niet volledig wist wat ik kon verwachten, maar omdat ik wist dat ik iemand nodig had die er eerder was geweest. Ik wilde onze relatie terug en dus wilde ik zeker weten dat ik alle begeleiding en middelen had om dat te doen. Dr. odia was gewoon geweldig. Zijn aanwezigheid kalmeert en ik zag dat hij oprecht om hem gaf. De dingen die hij voorstelde om [mijn vriendje] terug te krijgen, leken moeilijk, maar Dr. odia waarschuwde me dat ze dat wel zouden zijn. Maar ik wist dat ik hem wilde terughalen, dus volgde ik het plan dat Dr odia voor me oplegde. Binnen de week waren we weer bij elkaar en zijn we zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gaat, maar Dr. odia zei dat hij dacht dat het in mijn geval zo snel zou kunnen gebeuren - en dat gebeurde ook! Ik ben zo dankbaar en kan zeggen dat als je bent opgebroken en die persoon terug wilt krijgen, Dr odia de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! boek zijn e-mailadres en WhatsApp-nummer om je geliefde terug te krijgen, e-mail: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp en Viber-nummer: +27638836445

 45. Kristina Mateo - zaterdag 17 november 2018 09:22

  Mijn naam is Kristina Mateo en mijn ex-vriendje heeft me 8 maanden geleden gedumpt nadat ik hem betrapt had op een affaire met iemand anders en ik wilde hem beledigen. Ik wil hem terug in mijn leven, maar hij weigert contact met mij te hebben. Ik was zo in de war en weet niet wat ik moet doen, dus ik ging naar INTERNET voor hulp en ik zag een getuigenis over hoe een spell caster hen helpt om hun ex terug te krijgen, dus neem ik contact op met de spreukgieter en leg ik hem uit wat mijn problemen zijn. .... hij betoverde me en verzekerde me 3 dagen dat mijn ex naar me terugkeert en tot mijn grote verbazing de derde dag dat mijn geliefde op mijn deur klopte en om vergeving smeekte. Ik ben zo blij dat mijn liefde weer terug is en niet alleen dat, we staan op het punt om te trouwen. Nogmaals bedankt Dr. Isikolo .... je bent echt getalenteerd en begaafd neem contact op met zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com. bel of Whatsapp hem op +2348133261196

 46. Mr Clinton - zondag 18 november 2018 11:12

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening? persoonlijke lening, woningkrediet, autolening, studentenlening, schuldconsolidatielening, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz. Of u hebt om welke reden dan ook een lening van een bank of een financiële instelling geweigerd. Wij zijn particuliere geldschieters, leningen aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van 2% rente. Als u interesse hebt, neem dan vandaag nog contact met ons op (clintonjohnson536@bk.ru) en ontvang vandaag uw lening
  Vriendelijke groeten,
  Clinton Johnson-investeringsteam

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt