| 1 reactie

Pareltje

Na de individuele startgesprekken met ouders leek het al veelbelovend. Beide ouders zeer bereidwillig en realistisch. Allebei een goed vermogen tot zelfreflectie en inlevingsvermogen… maar… als ouders weer samen in 1 ruimte komen kan alles anders worden. Op 3 mei was het dan zo ver, het eerste gezamenlijke gesprek. Ik haal twee onwijs zenuwachtige ouders uit de wachtkamer, moeder knoeit haar koffie, vader wil graag eerst nog even naar het toilet. Wanneer we eenmaal zitten geef ik nog kort uitleg over de bedoeling van het eerste gesprek. Daarbij leg ik enigszins streng maar rechtvaardig uit dat het niet de bedoeling is om elkaar zwart te praten of verwijten te maken, het gaat om het (laten) horen hoe je alles ervaren/ beleefd hebt. Ouders knikken. Ze besluiten dat moeder mag beginnen. Haar 3 minuten starten, het wekkertje staat aan.

Moeder begint met voorlezen van een brief;

‘…..hier zitten we dan, na 5 jaar weer om tafel. Er is een hoop gebeurd maar weet dat je altijd onderdeel bent geweest van ons leven. Je foto hangt op de slaapkamer van Yuna, ze leest ‘s avonds haar boekjes aan je voor en vertelt aan mij dat jij dit boekje ook wel leuk zou vinden. Yuna weet dat ik hier ben en met jou in gesprek ga, ze kan niet wachten om je te ontmoeten en wat mij betreft moet dat ook niet te lang meer duren…Ik heb destijds de deur dicht gedaan omdat in jouw leven geen plek was voor een klein meisje. Door verkeerde keuzes (drank, drugs) moest het gaan zoals het is gegaan maar ik neem het je niet meer kwalijk. Het is niet altijd makkelijk geweest maar ik heb nooit negatief over je gesproken. Ik hoop dat jij nu met Yuna de band kan krijgen die ik ook met haar heb….’

Vader zit met tranen in zijn ogen (en ik eigenlijk ook), ik heb het wekkertje na 1 minuut al stop gezet. Vader erkent in het verleden verkeerde keuzes te hebben gemaakt en dankt moeder voor de tweede kans. Ook hij geeft aan nooit negatief over moeder te hebben gesproken. Na 3 gevangenisstraffen heeft vader ingezien dat hij zijn leven moest veranderen. Hij heeft nu een vaste baan, een eigen huis en een stabiele relatie. Het enige dat nog ontbrak is zijn dochter van 5 die hij nu al 4,5 jaar niet gezien heeft, maar daar gaat op 18 mei verandering in komen. Onder begeleiding gaan vader en Yuna elkaar eindelijk leren kennen!

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

  1. Eliot Snel - woensdag 30 januari 2019 01:27

    Ik ben de heer Van Alfons dankbaar omdat hij mijn verhaal plotseling veranderde. Hij verkocht de lege ATM-kaart voor mij. contact met hem op (vanalfons22@outlook.com) De kaart werkt in alle landen, neem nu contact met hem op.

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt