| 2 reacties

tags: Ervaringsverhalen

Stiefmoeder, een ingewikkeld leven!

Deze week een blog van Irma die vijf jaar geleden stiefmoeder werd. In 2010 werd ik stiefmoeder van Vik, toen 3 (inmiddels een grote jongen van 8). Een klein jongetje dat geen idee had wat hem overkwam. Papa en mama zijn uit elkaar en van mama mag ik papa soms niet zien. ‘Mama zei dat ik niet naar jullie toe mocht’. Wat is het als stiefmoeder dan moeilijk om het niet voor je partner op te nemen en dit jongetje eerlijk te vertellen wat er aan de hand is, maar wat zijn de gevolgen daarvan? Wat gebeurt er met een jongetje van 3 die iets slechts hoort over zijn moeder? Wanneer doe je het goed in zo’n situatie? We hebben zo vaak geprobeerd om het gesprek aan te gaan met de moeder van Vik, om nieuwe afspraken te maken die voor iedereen goed lijken. Eventjes gaat het goed, maar dan gaat iets niet geheel naar wens of bevalt de afspraak niet zo goed en zonder overleg zijn alle gemaakte afspraken weer van de baan.

Wat zeg je wel en wat zeg je niet

Op den duur was Vik 5 jaar en zei dat hij niet meer bij ons wilde zijn. Hij zei tegen zijn vader dat hij niet meer van hem hield en dat hij niet meer bij ons wilde komen… wat moet je zeggen in zo’n situatie? Wanneer doe je het goed? Na 4 maanden zonder contact is het contact weer redelijk hersteld. Toch voel je aan alles dat hij zich niet thuis mag voelen bij ons en hij zegt letterlijk tegen ons dat zijn moeder en stiefvader veel meer van hem houden dan wij.
Welke rol neem ik aan als stiefmoeder? Ben ik degene die hem mag vertellen dat ik van hem hou? Mag ik hem vertellen hoe het verhaal voor ons is? Of is dat de taak van mijn partner? Of hoeft niemand hem dit te vertellen? Bij zijn moeder wordt alles besproken in zijn bijzijn.. hij mag daar alles horen, want moeder heeft geen geheimen voor hem. Ga je hier als stiefmoeder tegenin, omdat je weet dat Vik dingen hoort die hij niet zou moeten horen? Wanneer doe je het goed, en elke keer weer kom ik erachter hoe weinig invloed je hebt en in wat voor verdraaide wereld dit jongetje leeft.

De tijd zal het leren?

Alles wat we kunnen doen en waar we hard ons best voor doen is dit lieve jongetje het gevoel geven dat hij bij ons mag zijn, dat hij welkom is bij ons en dat wij het fijn vinden als hij er is. Soms proberen we uit te leggen dat hij één mama en één papa heeft die vroeger bij elkaar woonden. Maar dit lijkt hij niet te geloven. Zo lang hij het gevoel heeft dat hij welkom is bij ons en dat hij zijn plekje heeft en houdt, hopen we dat de tijd hem en ons gaat leren en dat hij vanzelf op zoek gaat naar de andere kant van het verhaal. Tot die tijd genieten we van iedere seconde dat hij er is.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. Lespews - woensdag 17 juli 2019 06:35

  Uk Buy Albenza Oral Cephalexin And Diabetes <a href=http://buycialonline.com>cialis</a> Leponex Clozapine 100 Mg Free Pharmacy Paypal Accepted

 2. cuiyan - zaterdag 31 augustus 2019 17:09

  Hallo mijn naam is CUIYAN uit de VS, ik wil de wereld vertellen over de geweldige en machtige spell caster genaamd Doctor NATHA, mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen toen ik hem vroeg wat het probleem was dat hij me vertelde viel uit liefde voor mij en wilde een scheiding, ik was zo hart gebroken ik huilde de hele dag en nacht, maar hij verliet het huis, ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en krachtige dokter NATHA zoveel in vergelijkbare situaties heeft geholpen zoals het mijne, hij e-mailadres was er dus ik stuurde hem een ​​e-mail om hem over mijn probleem te vertellen, hij vertelde me dat hij binnen een paar uur bij me terug zou komen, ik deed alles wat hij me vroeg de volgende dag te doen tot mijn grootste verrassing, mijn man kwam terug thuis en huilde en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren, ben zo blij omdat mijn familie nu vol liefde is. Je kunt ook contact met hem opnemen ... Emil: drnathaliesand@gmail.com

      HEEFT OOK DE KUUR VOOR DE VOLGENDE VIRUS.
  1) Als je je ex terug wilt.
  (2) als je altijd slechte dromen hebt.
  (3) U wilt op uw kantoor worden gepromoot.
  (4) Je wilt dat vrouwen / mannen achter je aan rennen.
  (5) Als u een kind / ZWANGERSCHAPSSPELL wilt.
  (6) Je wilt rijk zijn.
  (7) Je wilt je man / vrouw binden
  voor altijd de jouwe.
  (8) Als u financiële hulp nodig hebt.
  (9) Hoe u bent opgelicht en u uw verloren geld wilt terugvorderen.
  (10) Stop met scheiden
  (11) ZEKER HIERVOOR ALLE SICKNESS / ZIEKTEN
  (12) Loting winnen
  (13) Genezen van hiv / aids
  (14) LOTTERY / LOTTO SPELL WINNEN

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt