| 2 reacties

tags: Ervaringsverhalen

Trotse ouders, ook na een scheiding

Samen als ouders trots zijn op je kind. Na een scheiding is dat niet altijd vanzelfsprekend. In deze blog een ouder aan het woord over blije ouders, ook na een scheiding.

Blije gezichten

Zomaar een dinsdagmiddag in februari. Nou niet zomaar. Mijn kind treedt op met zijn klas om de jaarlijkse voorstelling  te geven. Mijn man en ik en zijn broertje schuiven de drukbezochte zaal in, waar al veel mensen zitten  te wachten op de voorstelling.

Vooral heel veel ouders, maar ook opa’s en oma’s. Iedereen opgetogen en trots. Dertig kinderen en dertig paar ouders, die komen kijken. Ook in de deze klas een aantal ouders die gescheiden zijn. Drie ouderparen zijn gescheiden, maar wel allemaal aanwezig. Wat mij opvalt is dat deze ouders / ex-partners over hun eigen gevoelens heen stappen en trots naast elkaar staan om naar hun kind te kijken. Even vergeten ze (althans dat denk ik) dat ze niet meer happy met elkaar zijn. Even zijn ze beide ouders van hetzelfde kind dat op het podium staat een kabouter uit te beelden.

Iedereen trots op zijn kind

Ik denk alleen maar: zo kan het ook! Ik hoor toch wel vaak andere verhalen. Over ouders die strijden, over ouders die elkaar niet kunnen luchten of zien. Over ouders die met modder gooien.

Bij deze voorstelling alleen maar blije ouders. Ontroerd was ik toen de voorstelling voorbij was en dat ik een omhelzing zag van twee ex-partners met hun kind. Gewoon  omdat ze met elkaar  wilden vieren hoe leuk de voorstelling was en hoe blij ze met hun kind zijn.

Zo kan het ook, dacht ik toen ik dit stralende kind zag, omdat beide ouders er waren voor haar. Er waren in het moment! Even niet bezig waren met zichzelf, maar alleen maar met het kind.

Een kind met twee trotse ouders. Soms lukt dat als gevolg van een echtscheiding niet. Het ouderschapsplan van Compaiz kan een eerste  stap in de goede richting zijn. Samen met uw kunt ex-partner afspraken over uw kinderen op papier te zetten. Ga nu aan de slag met het ouderschapsplan!

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. Rebbymn - maandag 15 juli 2019 23:13

  Amoxicillin And Methadone <a href=http://viaacost.com>viagra prescription</a> Discount Levaquin Medication In Canada Cheapeast Austin On line isotretinoin

 2. cuiyan - zaterdag 31 augustus 2019 17:25

  Hallo mijn naam is CUIYAN uit de VS, ik wil de wereld vertellen over de geweldige en machtige spell caster genaamd Doctor NATHA, mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen toen ik hem vroeg wat het probleem was dat hij me vertelde viel uit liefde voor mij en wilde een scheiding, ik was zo hart gebroken ik huilde de hele dag en nacht, maar hij verliet het huis, ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en krachtige dokter NATHA zoveel in vergelijkbare situaties heeft geholpen zoals het mijne, hij e-mailadres was er dus ik stuurde hem een ​​e-mail om hem over mijn probleem te vertellen, hij vertelde me dat hij binnen een paar uur bij me terug zou komen, ik deed alles wat hij me vroeg de volgende dag te doen tot mijn grootste verrassing, mijn man kwam terug thuis en huilde en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren, ben zo blij omdat mijn familie nu vol liefde is. Je kunt ook contact met hem opnemen ... Emil: drnathaliesand@gmail.com

      HEEFT OOK DE KUUR VOOR DE VOLGENDE VIRUS.
  1) Als je je ex terug wilt.
  (2) als je altijd slechte dromen hebt.
  (3) U wilt op uw kantoor worden gepromoot.
  (4) Je wilt dat vrouwen / mannen achter je aan rennen.
  (5) Als u een kind / ZWANGERSCHAPSSPELL wilt.
  (6) Je wilt rijk zijn.
  (7) Je wilt je man / vrouw binden
  voor altijd de jouwe.
  (8) Als u financiële hulp nodig hebt.
  (9) Hoe u bent opgelicht en u uw verloren geld wilt terugvorderen.
  (10) Stop met scheiden
  (11) ZEKER HIERVOOR ALLE SICKNESS / ZIEKTEN
  (12) Loting winnen
  (13) Genezen van hiv / aids
  (14) LOTTERY / LOTTO SPELL WINNEN

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt