| 1 reactie

tags: Co-ouderschap, Tips en adviezen

Wat is goed co-ouderschap?

Compaiz wordt regelmatig benaderd via de chat of mail om ouders in scheiding te helpen. Dit keer een blog over co-ouderschap en wat wij als Compaiz daarin belangrijk vinden. Wanneer ouders de opvoeding willen delen over de kinderen komen ouders er vaak achter dat het lastig is om op één lijn te zitten. Definities van co-ouderschap kunnen verschillen en ook de verwachtingen over verantwoordelijkheden tegenover de kinderen kunnen verschillen. Wat mag je van elkaar verwachten als ouder? En wat is het beste voor de kinderen?

Twee belangrijke elementen van co-ouderschap

Ten eerste is het belangrijk om te noemen dat het antwoord op deze vragen niet voor iedereen hetzelfde is. Elke situatie is namelijk anders en de achtergrond is erg belangrijk. Hoe was de situatie voor de scheiding? Hoe oud zijn de kinderen? En wat is de nieuwe situatie? Allemaal omstandigheden die invloed hebben op wat het beste voor de kinderen is. Er zijn echter een twee dingen, waarvan wij vinden dat die altijd die van belang zijn als het gaat om scheiding en het gezamenlijk vorm geven aan ouderschap als gescheiden ouders.

Wat van belang is bij goed co-ouderschap (of beter gezegd collega-ouders) is dat er overleg plaats kan vinden tussen beide ouders. We noemen dit ook wel constructief overleg. Het is hierbij belangrijk dat er wordt uitgegaan van het belang van het kind. Bij alle gemaakte afspraken, moet het belang van de kinderen voorop staan. Wanneer ouders uit elkaar zijn, is het vaak lastig om tot goede afspraken te komen omdat er andere dingen spelen. De scheiding is nog niet goed afgerond of er zit nog oud zeer. Dit kan invloed hebben op de gemaakte afspraken die niets van doen hebben met de afspraken of met de kinderen zelf. Het is belangrijk dit goed te scheiden van elkaar.

Ten tweede moeten de kinderen onbelast contact kunnen hebben met beide ouders. Ook hierbij is het belangrijk dat het kind geen hinder ervaart van de strijd die ouders mogelijk met elkaar hebben. Het belang van het kind is dan ook het gezamenlijke belang van ouders. Gun elkaar het ouderschap!

Wanneer het maken van afspraken over co-ouderschap lastig gaat

Wanneer het niet lukt als ouders om goed te kunnen overleggen in het belang van de kinderen, kunnen gesprekken met een mediator kunnen zeer waardevol zijn. Dit omdat er een derde partij met de ouders kan meekijken, meedenken en ouders kan wijzen op hun gedrag richting de andere ouder. Het feit dat een mediator onpartijdig is wordt door ouders vaak als positief en helpend ervaren.

Het invullen van een online ouderschapsplan kan ook helpen wanneer de communicatie lastig gaat. Het ouderschapsplan kan eenzijdig worden ingevuld en kan op deze manier zicht geven op de wensen van een ouder. Dit kan een leidraad zijn bij het bespreken van de punten bij een mediator.

We moedigen ouders echter wel aan om als ouders allebei gebruik te maken van het invullen van het ouderschapsplan. Ouders die het ouderschapsplan beide online ingevuld hebben en ook online hierover communiceren door op elkaars plan te reageren zijn over het algemeen positief over deze werkwijze. Een bijkomend voordeel is dat het ouderschapsplan meegroeit met de leeftijden van de kinderen. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe afspraken te maken wanneer de kinderen in een nieuwe leeftijdsfase komen.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. Josef Lewis - zondag 13 januari 2019 23:13

  Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt