| 2 reacties

tags: Ervaringsverhalen

We gaan scheiden! En nu?

Deze week een blog van Sander. Het hoge woord is er uit: ik wil scheiden! Na vele maanden van worstelen, verdriet en soms zelfs wanhoop vertel ik mijn vrouw dat ik niet verder met haar wil. Ik wil mijn leven anders inrichten. Een goede vader blijven, maar los van haar. De beslissing is genomen, maar hoe nu verder, vraag ik me af. Hoe vertellen we dit aan de kinderen? Wat moeten we allemaal regelen? Kortom, teveel vragen tegelijk.

Getrouwd en niet gelukkig

Veertien jaar getrouwd, vader van 3 kinderen en niet gelukkig. Dat is kort samengevat mijn verhaal. De relatie met mijn vrouw is op. Dat weet en voel ik al een tijd. Als ik vervolgens serieuze gevoelens krijg voor een collega gaat de trein heel snel. Nooit heb ik gedacht dat ik hetzelfde pad als mijn ouders zou bewandelen. En zie hier, ik sta aan het begin van die weg. Wat een afgang, wat een schuldgevoel. Na ons gesprek is mijn vrouw uiteraard boos en verdrietig. Ze had het niet aan zien komen. Ze wil alles zo snel mogelijk regelen in het kader van “als je toch niet verder wilt met mij, ga ik door met de kinderen”. Ik Google me vervolgens suf naar antwoorden op al mijn vragen.

Scheidingscafe

In oktober zie ik in een lokale krant een advertentie van Scheidingscafe ’t Gooi: “Scheiden en kinderen, wat nu?”. “Ja, dat is een goeie vraag”, denk ik. Het idee van deze avond spreekt me aan. Ik leg het voor aan mijn vrouw, maar merk al gauw dat samen gaan geen optie is. Na wat getwijfeld te hebben, ga ik alleen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Je krijgt veel informatie in korte tijd. Tot mijn opluchting merk ik dat er ook mensen zijn die voor familie of vrienden komen. Niemand ziet aan mij dat ik er voor mezelf zit.

Vier experts nemen me mee in de wereld van scheidingen. Wat komt er een hoop bij kijken als je uit elkaar gaat, realiseer ik me. Een mediator / KIES coach vertelt hoe het traject tot aan de officiële scheiding verloopt, wat je samen moet regelen, waar je aan moet denken en wat je moet uitzoeken. 'Er is aandacht voor het ouderschapsplan en de impact van een scheiding op kinderen. Ik krijg waardevolle tips over hoe we het ze kunnen vertellen en schrijf ze op als geheugensteuntje.' De financieel- en fiscaal expert geeft aan hoe het zit met (wetgeving rondom) alimentatie, pensioen en enkele fiscale consequenties van keuzes. De hypotheekspecialist en de makelaar geven tips over het koophuis en het nut van taxeren. 

Veel informatie en het duizelt me wat, maar het geeft me een beter gevoel dan de vele ‘goede adviezen’ van vrienden. Iedereen heeft namelijk wel ergens een klok horen luiden… De dag erna praat ik er met mijn vrouw over. We spreken af dat we een mediator gaan benaderen en dat we het de kinderen binnenkort gaan vertellen. Ik maak ondertussen een overzicht van alles wat we al kunnen uitzoeken.

Inmiddels zijn we al ver met het regelen van onze scheiding. Het gesprek met de kinderen vond ik heftig. Hun reacties hebben diepe indruk op mij gemaakt. Ik kan iedereen aanraden om zich goed te laten informeren en begeleiden tijdens een scheiding. Mij werd al gauw duidelijk dat je die situatie niet kunt overzien.

De situatie waar we nu in zitten is pittig. Emoties zijn niet uit te schakelen. Je hebt goede dagen en ook heel slechte. Het helpt mij om zakelijk alles op orde te krijgen. Het geeft me het gevoel dat ik vooruit ga en met mijn toekomst bezig ben. Nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn in de goede richting.

De nieuwste blogs en nieuwsartikelen als eerste in uw mailbox?

Reacties

 1. Jan Dijkstra - donderdag 13 september 2018 10:57

  Mijn tante en oom gaan scheiden en ik wil weten wat er moet gebeuren en wat er gaat gebeuren. Het is lastig te scheiden als je kinderen hebt. Een goed idee inderdaad om je te laten begeleiden bij een scheiding, zodat je emotioneel meer tot rust kan komen en juridisch alles goed geregeld hebt.

 2. cuiyan - zaterdag 31 augustus 2019 16:57

  Hallo mijn naam is CUIYAN uit de VS, ik wil de wereld vertellen over de geweldige en machtige spell caster genaamd Doctor NATHA, mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen toen ik hem vroeg wat het probleem was dat hij me vertelde viel uit liefde voor mij en wilde een scheiding, ik was zo hart gebroken ik huilde de hele dag en nacht, maar hij verliet het huis, ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en krachtige dokter NATHA zoveel in vergelijkbare situaties heeft geholpen zoals het mijne, hij e-mailadres was er dus ik stuurde hem een ​​e-mail om hem over mijn probleem te vertellen, hij vertelde me dat hij binnen een paar uur bij me terug zou komen, ik deed alles wat hij me vroeg de volgende dag te doen tot mijn grootste verrassing, mijn man kwam terug thuis en huilde en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren, ben zo blij omdat mijn familie nu vol liefde is. Je kunt ook contact met hem opnemen ... Emil: drnathaliesand@gmail.com

      HEEFT OOK DE KUUR VOOR DE VOLGENDE VIRUS.
  1) Als je je ex terug wilt.
  (2) als je altijd slechte dromen hebt.
  (3) U wilt op uw kantoor worden gepromoot.
  (4) Je wilt dat vrouwen / mannen achter je aan rennen.
  (5) Als u een kind / ZWANGERSCHAPSSPELL wilt.
  (6) Je wilt rijk zijn.
  (7) Je wilt je man / vrouw binden
  voor altijd de jouwe.
  (8) Als u financiële hulp nodig hebt.
  (9) Hoe u bent opgelicht en u uw verloren geld wilt terugvorderen.
  (10) Stop met scheiden
  (11) ZEKER HIERVOOR ALLE SICKNESS / ZIEKTEN
  (12) Loting winnen
  (13) Genezen van hiv / aids
  (14) LOTTERY / LOTTO SPELL WINNEN

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt