Interessante websites

Op deze pagina vindt u interessante websites voor gescheiden ouders. Wilt u ook dat uw website hier geplaatst wordt, neem dan contact met Compaiz op via info@compaiz.nl

Hulp bij Scheiding van Elker

Elker heeft specialisten in dienst op het gebied van hulp bij scheiding. Zij bieden hulp aan gescheiden ouders zodat zij in het belang van hun kind(eren) met elkaar tot goed overleg komen. Het doel is dat kinderen goed in contact kunnen blijven met beide ouders en beide ouders de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen. Ook biedt Elker (groeps) coaching ( KIES) aan kinderen waarin ze leren om te gaan met de scheiding van hun ouders. Elker biedt ook workshops aan voor professionals (o.a. scholen, CJG) over hoe als professional om te gaan met ouders in scheiding.

Informatie van de Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid staat ook veel informatie over scheiden. Bij een scheiding of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap moeten partners afspraken maken. Bijvoorbeeld over het verdelen van de bezittingen, alimentatie en pensioen. Ouders moeten ook afspraken maken over de opvoeding en verzorging van hun minderjarige kinderen. Informatie over een scheiding aanvragen of scheiden het pensioen vind je op de website van de Rijksoverheid.

De Haan Advocaten en Notarissen

De Haan advocaten & notarissen, heeft als het grootste advocatenkantoor van Noord-Nederland de beschikking over een ruime expertise en ervaring op het gebied van personen- en familierecht. De familierechtadvocaten kunnen u als geen ander begeleiden en bijstaan en hebben daarbij veel aandacht voor het belang van uw kind(eren).

Villa Pinedo

Villa Pinedo, de plek voor kinderen van gescheiden ouders. Waar Compaiz kinderen in scheidingssituaties helpt door vooral gescheiden ouders informatie en hulp te bieden , doet Villa Pinedo dat met name samen met kinderen van gescheiden ouders.

Kindplan

Het Kindplan is een methode die jullie als ouders en gezin laat samenwerken.
Het laat ouders naar twaalf onderwerpen kijken die belangrijk zijn in, tijdens en/of na de scheiding. Door deze onderwerpen vanuit het standpunt van jullie kind samen te bespreken krijgen jullie inzicht in welke keuzes je voor jullie kind en jezelf kunt maken. Het is namelijk best ingewikkeld om over de gevolgen van de scheiding te praten en een goed ouderschapsplan te maken. Dan kun je wel wat hulp en steun gebruiken.

De Advocatenwijzer

Op juridisch kennisplatform De Advocatenwijzer vind je informatie, artikelen en blogs van scheidingsexperts. Daarnaast helpt de Advocatenwijzer je bij het vinden van de juiste personen- en familierecht expert. Met de uitgebreide ervaring in de advocatuur kan de Advocatenwijzer als geen ander dé advocaat of jurist vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften. Ook is het mogelijk om via de Advocatenwijzer de hulp in te schakelen van een mediator of een financieel planner. Zij bieden uitgebreide informatie in de vorm van documenten en checklists. De Advocatenwijzer helpt je met een goede voorbereiding op het scheidingstraject en we begeleiden je in de zoektocht naar een geschikte expert.

Wat is partneralimentatie en wat verandert er in 2020?

Gaan je partner en jij uit elkaar? Dan kan het zijn dat je partneralimentatie ontvangt of juist betaalt aan je ex-partner. Wat dat precies inhoudt en wat er in 2020 verandert rondom deze financiële bijdrage, lees je in dit artikel.