Innovatieprijs Kindermishandeling

Woensdag 18 juni 2014 werd de innovatieprijs kindermishandeling uitgereikt in Leiden. Een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Voorkoming van Kindermishandeling (VKM).

Wij, vanuit Elker/Compaiz, waren erbij om mogelijk de prijs van €20.000 in de wacht te slepen. Niet alleen zijn de gevolgen van een vechtscheiding beschadigend voor kinderen maar ook kunnen ze gedurende hun hele leven last hebben van de gevolgen. Wij willen deze vorm van kindermishandeling niet alleen stoppen maar ook voorkomen. Naast een integraal hulpaanbod voor ouders en kinderen, is er daarom een online platform opgericht: Compaiz. Hulp op de meest laagdrempelige manier: online en anoniem. Ons doel is om ouders te brengen van ex-partners naar collega-ouders.

Naast ons waren er nog 19 andere inzendingen die waren uitgenodigd en mochten vertellen (in een pitch van 1 minuut) over wat je hebt ingezonden en waarom dit helpt ter preventie van kindermishandeling. Er zijn die ochtend verhalen uitgewisseld, we hebben elkaar geïnspireerd waarbij er ook prachtige nieuwe ideeën en initiatieven ontstonden.

De winnaar

Na dit inspirerende gedeelte werd de prijswinnaar bekend gemaakt door de kinderombudsman, Marc Dullaert. En de prijs ging naar... NTR, Het Klokhuis! Het Klokhuis heeft een prachtige serie afleveringen gemaakt waarin kinderen vertellen over kindermishandeling. De kinderen worden als held neergezet en de focus ligt op dat wat kinderen zelf kunnen doen, als ze in zo'n moeilijke situatie zitten. In onze ogen een terechte winnaar. Met veel bevlogenheid en passie hebben de medewerkers van het Klokhuis aan dit project gewerkt.

Wij zijn naar huis gegaan met nieuwe ideeën, nieuwe contacten een hoop plannen. We gaan weer vol energie verder, hoewel we natuurlijk stiekem wel gefantaseerd hebben over wat we zouden doen met € 20.000. Extra trainingen volgen, symposium organiseren, training met mooie materialen ontwikkelen, allemaal met als doel dat kindermishandeling door een (v)echtscheiding gaat stoppen of voorkomen wordt!