Wonen bij beide ouders na scheiding beste voor het kind

Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijft dat het psychologisch en sociaal welzijn van kinderen die na een scheiding afwisselend bij beide ouders wonen hoger ligt dan dat van kinderen die bij één van de ouders wonen. Het blijkt dat kinderen in 'verblijfsco-ouderschap', waarbij ze afwisselend bij beide ouders wonen, minder psychologische problemen hebben dan kinderen die bij hun vader of moeder wonen.

Conflicten tussen ouders

Het onderzoek toont verder aan dat een ruzies tussen gescheiden ouders slecht zijn voor het welzijn van het kind. Vaak wordt aangenomen dat kinderen in geval van verblijfsco-ouderschap in hogere mate worden blootgesteld aan conflicten. Maar ook als er na de scheiding een conflictsituatie tussen ouders bestaat, is het volgens de onderzoeker voor het welzijn van het kind beter als het afwisselend bij beide ouders woont.

Klik voor het volledige artikel hier.

Hulp nodig?

Conflicten na de scheiding voorkomen? Om heldere afspraken te maken kan een ouderschapsplan helpend zijn. Compaiz biedt u de mogelijkheid om online een ouderschapsplan in te vullen. Los van elkaar kunt u in dit plan werken. Klik voor meer informatie hier.