Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
Compaiz update
 
Hoe introduceer ik mijn nieuwe partner aan mijn kinderen?
Bij Compaiz spreken we via de chat regelmatig met ouders die in een scheiding zitten en familieleden of kinderen die bij een scheiding zijn betrokken. Tijdens de chatgesprekken krijgen we vragen over uiteenlopende zaken: &ldquo;<em>Hoe introduceer ik mijn nieuwe partner aan mijn kinderen?</em>&rdquo;, &ldquo;<em>Wat kan ik doen als ik mijn kind al een tijd niet heb gezien?</em>&rdquo; en &ldquo;<em>Hoe help ik mijn broer nu hij gaat scheiden?</em>&rdquo;. Op basis van deze chatgesprekken en de veelgehoorde vragen vindt u op Compaiz een <a href="https://www.compaiz.nl/blogs/vijftien-tips-aan-ouders-in-scheiding">blog</a> met 15 tips aan ouders die gaan scheiden.
 
 
 
Gastles Écht Scheiden
Compaiz is zowel voor ouders als voor professionals een platform met tips, adviezen en informatie over scheiden. Naar aanleiding van de Week voor Kinderen Veilig heeft Compaiz een gastles voor groep 7/8 ontwikkeld. De les gaat over kinderen in echtscheidingssituaties. Wat houdt een scheiding in en wat kan het met je doen? Het geeft kinderen handvatten hoe om te gaan als iemand uit hun omgeving of zijzelf een scheiding van hun ouders meemaken. Bent u leerkracht of wilt u op een andere manier de gastles aan kinderen aanbieden? Vraag de les <a href="https://www.compaiz.nl/nieuws/gastles-echt-scheiden">hier</a>&nbsp;gratis aan!
 
 
 
Co-ouderschap en samenwerken na de scheiding
De afgelopen periode zijn er weer verschillende artikelen en blogs online gekomen. Zo kwam er een <a href="https://www.compaiz.nl/blogs/co-ouderschap-als-oplossing-na-een-echtscheiding">artikel</a> online met informatie over co-ouderschap en schreven we een <a href="https://www.compaiz.nl/blogs/uit-de-strijd-stappen">blog</a> over hoe je als ouders ook na de scheiding in het belang van de kinderen met elkaar kunt samenwerken.&nbsp; &nbsp;
 
 
 
Test nu uw kennis over scheiding!
Afgelopen week is er een nieuwe test op Compaiz geplaatst. In deze test kunt u te weten komen hoeveel u weet over bijvoorbeeld de cijfers over echtscheiding en de gevolgen voor kinderen. Tegelijkertijd biedt de test u veel informatie. Klik <a href="https://www.compaiz.nl/scheidingstesten/hoeveel-weet-u-over-scheiden">hier</a> en doe nu de test!
 
 
 
Stel uw vragen op de chat van Compaiz!
Heeft u vragen over de scheiding en uw kinderen? Of bent u als familielid of bekende betrokken bij een scheiding in uw omgeving? Compaiz biedt u middels de chat de mogelijkheid uw vragen te beantwoorden, mee te denken en te adviseren.&nbsp;De <a href="/$10" iwebapp:isintern="true">chat </a>is in ieder geval op dinsdag&nbsp;bereikbaar van 09.00 uur tot 13.00 uur en tijdens kantooruren ook op zoveel mogelijk andere momenten. &nbsp;
 
 
 
 
 
 
Training en workshop voor professionals
Zorgen dat ouders samen afspraken maken over de omgang, hoe kunnen zij uit de strijd blijven wanneer er ruzie is, hoe motiveer je een ouder om toch weer in gesprek te gaan met zijn of haar&nbsp;ex-partner. Allemaal vragen waar professionals regelmatig tegenaan lopen en mee worstelen. In de provincie Groningen biedt Elker&nbsp;diverse vormen van hulp aan ouders en kinderen die te maken hebben met een scheiding. De afgelopen jaren is binnen de afdeling Hulp bij Scheiding veel kennis ontwikkeld en heeft men veel ervaring opgedaan. Deze ervaring brengen we graag over aan andere professionals en we hebben daarom een workshop en een training voor professionals ontwikkeld. Naast psycho-eduactie ten aanzien van omgaan met ouders in scheiding waar kinderen betrokken zijn, worden er praktische middelen en gesprekstechnieken aangereikt. De workshop is bedoeld voor professionals en zal plaatsvinden in Haren&nbsp;op 12 mei van 14.30 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie en opgave, klik <a href="https://www.elker.nl/professionals/hulpaanbod/training-en-workshop-voor-professionals">hier</a>.
 
 
 
Logo compaiz
 
 
&quot;<em>Door het opstellen van het ouderschapsplan van Compaiz is het mijn ex-partner en mij gelukt om weer goede afspraken over de omgangsregeling te maken. Onze kinderen weten nu waar ze aan toe zijn en we merken dat ze beter in hun vel zitten.</em>&quot; Komt u er onderling niet uit en wilt u ook een ouderschapsplan opstellen? Schaf nu het plan nu aan en ga naar de <a class="internal" href="/$2" iwebapp:isintern="true">website </a>van Compaiz!
 
 
Compaiz | info@compaiz.nl | www.compaiz.nl.
Wilt u de Compaiz update niet langer ontvangen? Klik dan hier